Tilburg Maakt Mij Blij komt weer in actie: doe mee en doneer een bos tulpen aan de zorgsector

tilburg maakt mij blij

Tilburgers hebben het afgelopen jaar massaal bloemen, flessen wijn en pompoenen gered. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten die door de coronacrisis of andere omstandigheden in de container dreigden te eindigen. We zijn er nog niet. En dus komt Tilburg Maakt Mij Blij opnieuw in actie.

De start van de coronacrisis betekende ook de start van Tilburg Maakt Mij Blij. Diverse producenten werden dankzij het platform van hun voorraad kwaliteitsproducten af geholpen. Tulpenteler Jos was de allereerste en kan ook nu weer rekenen op hulp uit Tilburg. Het verschil met vorig jaar? Je kan nu ook een bloemetje doneren aan de lokale zorgmedewerkers. De lockdown duurt voort en dat zorgt voor veel onzekerheid. Zo ook bij tulpenteler Jos. Om de groei van zijn tulpen te vertragen heeft hij de temperatuur in de kassen al lager gezet, maar een beetje hulp uit Tilburg kan hij naar eigen zeggen best gebruiken.

Tilburg Maakt Mij Blij zet bloemetjes buiten

Daarom komt Tilburg Maakt Mij Blij opnieuw in actie en jij kan helpen. Trakteer jezelf op een prachtige bos tulpen van boer Jos, of doneer een bos aan ons zorgpersoneel. Die optie om te doneren werd eerder ingezet, vertelt initiatiefnemer Thibaud van der Steen. “Met onze reddingsactie voor de Vierdaagse-gladiolen van boer Theo was het ook mogelijk een bos te doneren aan de ouderen. Dat was een mega succes! We hebben meer dan 2.600 bossen uitgedeeld in diverse verzorgingstehuizen in en rondom Tilburg. Dat heeft ons doen besluiten om nog een keer de bloemetjes buiten te zetten, maar dan voor de zorgsector. Die hebben dat wel verdiend!”

Van Tikkies naar een duurzaam platform

Boer Jos is geen vreemde voor Thibaud. “Het is vorig jaar allemaal begonnen met zijn tulpen. Hij had ze nog net niet in de versnipperaar gegooid toen Frank en ik onze hulp aanboden. Door middel van een Tikkie verkochten wij bloemen en asperges op de hoek van de straat en kijk waar we nu staan.” Inmiddels is Tilburg Maakt Mij Blij uitgegroeid tot een duurzaam platform met grootschalige reddingsacties zoals die voor de Vierdaagse-gladiolen, de wijn van de nonnen en de pompoenen van boer Chris.

Help jij mee?

Je kan tulpen bestellen via Facebook en Instagram. De prijs voor drie keer tien stelen tulpen is €10,-. Het ophaalmoment is op zaterdag 6 februari van 10:00 tot 13:00 uur bij Lunchroom Smeer ‘m in de Spoorzone. Wil je een bos doneren aan de zorgmedewerkers? Dan kan je één bos bestellen voor €3,-. De bloemen voor de zorg worden in één keer geleverd aan de zorgmedewerkers.