Tilburg ontwaakt in groen-oranje Kruikenstad: Koning Willem II en andere iconen in het straatbeeld krijgen Kruikensjaal om

kruikensjaal

Ondanks dat de Elfde van de Elfde viering in de Stadhuisstraat niet doorgaat zoals we dat gewend zijn, wilde Carnavalsstichting Tilburg toch iets doen om Tilburg groen-oranje te laten kleuren. En dus ging de stichting op dinsdagavond laat op pad om een aantal iconen in het straatbeeld van Tilburg een Kruikensjaal om te doen. Zo ontwaakte Tilburg woensdagochtend alsnog in carnavaleske sferen. 

Zo hebben het standbeeld van Willem II, De Kruikenzeiker in de Nieuwlandstraat, het beeld voor de Heuvelse Kerk en vele andere iconische beelden in de stad een Kruikensjaal om.

Ook hangen veel kruiken en kruikinnen hun groen-oranje vlag buiten. Al met al zorgt dit voor een gezellig straatbeeld in deze gekke tijden. En ook al organiseert de carnavalsstichting dit jaar geen openbare carnavalsevenementen: op deze manier ontsteekt alsnog het groen-oranje vlammetje op de dag dat carnaval traditioneel van start gaat.

Hang de vlag uit

De Carnavalsstichting Tilburg roept alle kruiken en kruikinnen op de vlag van Kruikenstad uit te hangen en de stad de komende tijd groen-oranje te laten kleuren. Heb je geen vlag? Dan kun je die bestellen via de webshop van de stichting of een van de verkooppunten.

Trots op de actie

Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg, is trots op de actie. “Normaal gesproken zouden we vanavond met vele kruiken en kruikinnen de start van carnaval vieren. Maar doordat dit in de huidige situatie niet kan, is het een mooi alternatief. Kruikenstad kleurt trots groen-oranje.”

kruikensjaal