logo

Tilburg ontwikkelt razendsnel: denk jij mee over wonen en werken in de binnenstad?

duvelhok

Tilburg is volop in ontwikkeling. Het ene na het andere gebouw verrijkt onze skyline, de Spoorzone, Piushaven en het Dwaalgebied zijn getransformeerd tot prachtige gebieden en ook op het gebied van horeca komen de gave concepten als paddenstoelen uit de grond. Ook rond het Duvelhok in het Tilburgse Veemarktkwartier zijn plannen om het gebied flink op te knappen. Maar hoe denken de Tilburgers daarover? Lees snel verder.

Het Duvelhok vind je aan de Sint Josephstraat op steenworp afstand van de Korte Heuvel en Poppodium 013. Er zijn plannen om dit rijksmonument en omliggend terrein te ontwikkelen tot een mix van wonen, werken en ontmoeten met een sausje van cultuur, bedrijvigheid en horeca.

Hoe denk jij daarover?

Maar voordat het zover is, willen de partijen achter deze ontwikkelingen weten hoe de Tilburgers denken over dit gebied. Want hoe kijk jij daar als inwoner van Tilburg, woningzoekende, omwonende, bezoeker of eigenaar van een bedrijf tegenaan? Welke voorzieningen zou jij graag terug willen zien? Ga direct naar de enquête.

Jij kunt meedenken over wonen en werken op deze prachtige locatie in de Tilburgse binnenstad. Het enige wat daarvoor wordt gevraagd, is vijf minuutjes van je tijd. Door deze enquête in te vullen kun jij direct invloed uitoefenen op de uiteindelijke uitkomst van de ontwikkelingen in het gebied. Bovendien maak je kans op een tegoedbon voor een lunch of borrel bij Rosalie aan de Korte Heuvel of T-Huis in het Spoorpark ter waarde van €50,-. Ze geven maar liefst 25 lunch/borrelbonnen weg aan Tilburgers die de enquête invullen. De enquête is volstrekt anoniem en is niet te leiden naar jou persoonlijk.

Veemarktkwartier

Het Veemarktkwartier is het gebied tussen de Korte Heuvel en de Ringbaan Oost. Het gebied is de afgelopen jaren al flink ontwikkeld. Zo is Poppodium 013 flink verbouwd en heb je naast de poptempel van Tilburg veel creatieve bedrijvigheid. Ook is het oude Elisabeth Ziekenhuis omgetoverd tot een bruisende plek, waar je kunt genieten van culturele activiteiten van onder andere De Nachtzuster.

Sowieso is het gebied met prachtige historische panden en rijksmonumenten een van de mooiste wijken van Tilburg. Aan de Sint Josephstraat en de wijk tussen de fietsstraat en de Spoorlaan vind je statige en prachtige woningen.

Meer informatie

Voor de enquête check deze link. Wil je meer informatie over de plannen rondom het Duvelhok? Check dan snel deze website.