Tilburg pakt ondanks corona uit tijdens 212e verjaardag van de stad

Wat houden we met zijn allen toch veel van onze prachtige stad. En dat gaan we op zondag 18 april – de verjaardag van Tilburg – massaal laten zien. Want ondanks corona kunnen we de 212e verjaardag van onze stad natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is de oproep: hang de Tilburgse vlag uit, versier je huis op z’n Tilburgs en maak kans op verschillende prijzen. Daarover later meer.

Ook de gemeente Tilburg pakt tijdens de 212e verjaardag van Tilburg uit. Want op de verjaardag van de stad, viert de gemeente dat renovatie van het Stadhuis klaar is! De heropening van het Stadhuis en 212 jaar stadsrechten is dubbel reden voor een feestje. Helaas vieren we dit niet met festiviteiten in het openbaar, de reden is bekend, maar wel met een leuke digitale tv-uitzending waar heel Tilburg van kan genieten. De uitzending staat op zondag 18 april van 11:00 – 12:00 uur op het programma en wordt onder leiding van Cindy de Koning (bekend van Omroep Brabant) uitgezonden. Wat je kunt verwachten? Beelden van het grondig gerenoveerde Stadhuis, mooie verhalen van bijzondere gasten en een interactief deel waarin je vragen kunt stellen over de verbouwing van het Stadhuis.

Transformatie Stadhuis

Want de transformatie van het Stadhuis is naast de verjaardag van de stad ook een moment om bij stil te staan. Het Stadhuis – ook wel bekend als ‘de zwarte doos’ – is namelijk getransformeerd tot een duurzame ontmoetings- en werkplek voor stadsbestuur, gemeenteraad en ambtenaren. De gemeente wil in verbinding met de stad werken en daar is het Stadhuis op ingericht. Het is een uitnodigende plek geworden waar Tilburgers, ondernemers, partners en de gemeente samenwerken aan de uitdagingen van de stad. Zo is er onder andere een werkcafé en een vergadercentrum waar iedereen van gebruik kan maken.

De raadszaal is letterlijk het hart van het prachtige vernieuwde Stadhuis. Met enorme raampartijen is de plek van debat en besluitvorming zichtbaar voor de stad. Dankzij gebruik van hoogstaand materiaal en technische innovaties is het Stadhuis ook nog eens erg energiezuinig. Zo is er ‘slim’ glas gebruikt dat meekleurt wanneer de zon meer schijnt en dat voldoet aan de hoogste standaarden van duurzaam bouwen. Leuk feitje: het Stadhuis is momenteel een van de meest duurzame overheidsgebouwen van Nederland. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een sneak peak van het Stadhuis? Check dan vooral dit artikel met beelden.

Digitale tv-uitzending op 18 april

De gemeente laat geïnteresseerden graag digitaal kennismaken met het vernieuwde Stadhuis. Dit kan op zondag 18 april tussen 11:00 – 12:00 uur via de eenmalige digitale tv-uitzending die je via een livestream kunt bekijken.

Ook is het mogelijk om prijzen te winnen. Dit kan als je de Tilburgse vlag uithangt in aanloop naar en op de verjaardag van Tilburg. De drie huizen die het leukst zijn versierd, winnen een mooi prijzenpakket. Hierover vind je op 18 april meer informatie op onze Facebookpagina.