Tilburg startplaats eerste editie Bike & BBQ to Fight Cancer

Bike & BBQ to Fight Cancer

Fight cancer organiseert voor de allereerste keer een Bike & BBQ to Fight Cancer. Aan Tilburg de eer om gastheer te zijn van deze eerste editie! Er gaat volop gefietst worden in de omgeving van Tilburg, op mountainbikes om precies te zijn; Op zaterdag 13 juni vindt de allereerste editie van Bike & BBQ to Fight Cancer plaats.

Bike & BBQ to fight cancer

Een bijzondere en sportieve mountainbiketocht van ongeveer 80 kilometer door het mooie landschap van Noord-Brabant. Je kunt je individueel inschrijven, maar ook als vrienden- of bedrijfsteam. De start is spectaculair en vindt plaats bij het Willem II stadion. De route voert de deelnemers langs diverse bestaande mountainbikeroutes die we zoveel mogelijk op elkaar laten aansluiten. Er zijn twee tussenstops om even op adem te komen of zelfs de kuiten te laten smeren!

Op het landgoed van Amarant wacht de fietsers – na hun heldentocht – een warm en feestelijk onthaal met muziek en lange tafels, waar iedereen – dus ook supporters – kan aanschuiven voor een verantwoorde en vooral gezellige BBQ. Samen wordt er geproost op de liefde voor het leven!

Mountainbiketocht door de Brabantse natuur

Nederland is nog steeds een fietsland bij uitstek. Ook het aantal mountainbikers in Nederland groeit jaarlijks. Fietsen is gezond en biedt een mooie combinatie van uitdaging en genieten – heel ‘Love life’ dus! Het team van Bike & BBQ to Fight Cancer heeft vanaf het Willem II stadion in Tilburg, een prachtige mountainbikeroute gecreëerd en leidt de fietsers langs twee bijzondere stops.

Mountainbiken voor kankeronderzoek

Mountainbiken is een te gekke combinatie van een sportieve uitdaging en genieten van de natuur. Het is toegankelijk en grensverleggend tegelijk en je doet het met elkaar. Deelnemers zamelen met dit Bike & BBQ event zoveel mogelijk geld in voor onderzoek en maken op deze manier een vuist tegen kanker. Alle donaties die voor Fight cancer worden opgehaald gaan via KWF naar kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig, want in Nederland krijgen meer dan 118.000 mensen per jaar kanker, dat zijn 12 mensen per uur. Samen kunnen wij onze droom realiseren: er voor zorgen dat niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker.

Inschrijven voor deze mountainbiketocht kan vanaf vandaag voor €39,- euro per persoon via deze link. Alle informatie over het evenement vind je op de website.

Over Fight cancer

Fight cancer werft fondsen voor onderzoek via KWF Kankerbestrijding en doet dit op een positieve en daadkrachtige wijze. Vanuit de liefde voor het leven inspireert Fight zo veel mogelijk mensen om samen een vuist te maken voor meer onderzoek en preventie. Hiertoe initieert en faciliteert Fight fondsenwervende activiteiten waar mensen een positieve emotie door beleven. Kijk voor meer informatie over Fight cancer en de onderzoekers op www.fightcancer.nl