Tilburg STV speelt eerste Europese wedstrijd

Woensdag 14 november 2012 Tilburg STV – Dukla Liberic
17.00 uur. In T-kwadraat hangt een opgewonden, koortsachtige sfeer. Over 3 uur moet het gebeuren, dan speelt Tilburg STV haar eerste Europese wedstrijd. Een bijzonder prestatie, te danken aan de derde plaats in de nationale competitie vorig seizoen. Temeer wanneer je je realiseert dat het vorige Europese avontuur in Tilburg 40 jaar geleden is. Wekenlang is er door het bestuur en diverse commissies hard gewerkt aan de voorbereidingen: van aparte begroting en sponsoren, het regelen van hotels voor de gasten, het opzoeken van publiciteit ook in de regionale en nationale pers, een speaker die zich moest vastbijten in de uitspraak van Tsjechische namen, het uitnodigen van supporters, sponsoren en potentiele partners tot in gebruik name van een nieuwe ruimte voor de business club.

18.00 uur, gauw nog even wat eten. Alles is nagenoeg in gereedheid, de ontvangstcommissie zit er klaar voor, de eerste gasten melden zich al. Handen worden geschud, iedereen is vol verwachting.

19.00 uur, de lage tribune zit al vol. De liefhebbers zijn deelgenoot van de warming up, de sambaband die het team nog kent uit haar Reusels verleden, draagt bij aan de sfeer. De spanning neemt toe. Boven stroomt de business club met bestaande sponsoren en nieuwe gasten vol. Yolanda Doorakkers, voorzitter van de business club heet de gasten van harte welkom. Daarna vertelt Auke Blaauwbroek hoe belangrijk Tilburg STV is voor de gemeente Tilburg zowel in sportief als in sociaal maatschappelijk opzicht. Sjuul Zeekaf, commercieel directeur van Tilburg STV licht de aanwezigen in over de 3 pijlers Z – S – M: zakelijk – sportief – maatschappelijk en de samenhang ertussen, een uniek concept dat gericht is op samenwerkingsverbanden en daarmee win-win situaties in de breedste zin van het woord. Vervolgens spreekt Roel van Eerd, een van de sponsoren, maar ook vader van een van de spelers, de gasten vol passie toe over zijn ervaringen. Tenslotte legt coach Harmen Bijsterbosch uit hoe het spelletje werkt en dat blijkt geen overbodige luxe. Nog een drankje en de wedstrijd kan beginnen.

20.00 speaker Leroy heet in het Engels iedereen van harte welkom en kondigt de spelers aan. Ondanks de oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal en de BOB borrel op de Biënnale is de opkomst aanzienlijk, de sfeer is goed. Het publiek verbaast zich over de Tsjechische spelers, wat zijn ze lang, wat zijn ze oud… tja de spelverdeler is 41…. Nog wat laatste vragen van bezoekers tot hoever de sets doorlopen en wanneer het pauze is. Maar dan gaat het beginnen!

Tilburg STV begint de wedstrijd aarzelend, maar komt langszij. Wat volgt is een spannende wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, zowel qua fouten als qua punten. Jammer, de eerste set gaat verloren met 23-25. De tweede set gaat direct al een stuk beter, STV krijgt maar liefst 4 setpoints, maar maakt dan net teveel fouten waardoor Dukla Liberic ook deze set naar zich toe weet te halen. De derde set start Tilburg STV voortvarend, een 6-2 voorsprong wordt al snel omgebogen tot 8-8 door de Tsjechen, dan gaat het tot 18-18 gelijk op, het zit erin, de supporters staan achter het team, sommigen schreeuwen zich de longen uit het lijf! Maar even later zit de eerste Europese wedstrijd erop. Staf en spelers zijn ondanks het verlies wel trots, maar geven aan dat er meer in had gezeten. Het is dan ook wat hen betreft niet gespeeld. Volgende week in Tsjechië winnen en de kansen zijn voor beide ploegen gelijk. Op basis van de resultaten van vanavond zit er dat zeker in. Wij zijn er dan niet bij en mogen deze return rustig via de sociale en mobiele media volgen.