Nieuws

Let op! Dit artikel is al 147 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg Ten Miles afgelast en doorgeschoven naar 2022

De organisatie van de CZ Tilburg Ten Miles heeft het besluit genomen om de 33e editie op zaterdag 25 en zondag 26 september dit jaar niet door te laten gaan. Daarmee verdwijnt het grootste hardloopevenement van Midden-Brabant voor het tweede jaar op rij door de coronamaatregelen van de kalender. De startbewijzen blijven geldig voor de editie in 2022.

Foto: Jeroen Vos

“De Ten Miles is in Tilburg een waar volksfeest met veel publiek geworden en het eventueel moeten handhaven van de 1,5-meterregel in de openbare ruimte is onrealistisch.” aldus Henk van Doremalen, directeur van het evenement. “De huidige situatie brengt zoveel onzekerheden met zich mee, dat we nu een besluit hebben moeten nemen. Langer uitstellen was niet verantwoord. De mogelijke duidelijkheid over wat er na 20 september al dan niet plaats kan vinden en welke eventuele beperkende maatregelen dan gelden, kunnen we niet afwachten.”

Teleurstelling

Van Doremalen vindt het bijzonder spijtig dat het TTM weekend opnieuw geen doorgang kan vinden. “Wij willen niets liever dan een onvergetelijk evenement organiseren voor de lopers en wandelaars. Wij doen er alles aan zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen, om een bijdrage te leveren aan een gezondere samenleving en het versterken van de cohesie in de stad. Dat dit door de onduidelijkheid die er nu is niet kan, betreuren we ten zeerste. De veiligheid staat bij ons altijd voorop.” Titelsponsor CZ steunt de organisatie in haar besluit.
Wethouder Sport Rolph Dols : “De CZ Tilburg Ten Miles is een belangrijk sportevenement met duizenden deelnemers. Sporten en bewegen: we vinden het allemaal belangrijk en worden er gezonder en gelukkiger van. Daarom is het erg jammer dat de Ten Miles ook dit jaar geen doorgang kan vinden vanwege de huidige coronamaatregelen. We begrijpen dit besluit en kijken met vertrouwen naar de volgende editie in 2022.”

September 2022

De nieuwe poging om te komen tot de 33e editie is op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. De reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig. De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover per e-mail persoonlijk bericht van de organisatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Tilburg Ten Miles? Check de website.