Tilburg Textielstad: 13 unieke textielexposities op loopafstand tijdens de Textour dit weekend

textour

Tilburg heeft natuurlijk een flinke historie in de textielindustrie. Vroeger stonden er gigantisch veel textielfabrieken in onze arbeidersstad en we zijn niet voor niets Kruikenzeikers. Maar ook vandaag de dag wordt er in onze stad aandacht geschonken aan textiel en alles wat daarmee te maken heeft. Zo organiseert Textilium Futura dit weekend een Textour. Dit is een festival in de vorm van een wandelroute langs 13 plekken in de stad. 

Tijdens de route kun je genieten van textiele kunst en presentaties over hoe de textielindustrie duurzamer wordt en zich door technologische ontwikkelingen verder ontwikkelt. Er zullen kunstwerken te zien zijn van gerenommeerde Tilburgse en internationale kunstenaars. Daarnaast zullen studenten van de creatieve opleiding St. Lucas zich presenteren.

Een klein voorproefje van de Textour: er is een mantel voor het beeld van Koning Willem II gemaakt met gebruikte voetballen. Ook kun je het eerste voorproefje zien van de duurzame carnavalskiel die in ontwikkeling is. Uiteraard kom je tijdens de Textour ook langs het Textielmuseum. In het Drögepand (het gebouw naast het museum) is te zien hoe de textielindustrie in Tilburg zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen.

Wandelroute langs 13 plekken in Tilburg

Tijdens de Textour loop je zogezegd langs 13 plekken in de stad waar je kunt genieten van kleinschalige textielexpo’s. Uiteraard kun je de route ook met de fiets afleggen. Benieuwd op welke plekken je iets moois kunt bekijken? We zetten het voor je op een rijtje.

Meer informatie

De Textour staat van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei op het programma. De locaties van de Textour zijn tussen 12:00 – 17:00 uur toegankelijk. Uiteraard worden de coronarichtlijnen nageleefd. De toegang is helemaal gratis.

Wil je meer informatie? Bekijk dan de website van Textilium Futura (waar de Textour onderdeel van is) of volg ze op social media.