Tilburg Tifosi haalt €27.726,- op met jaarlijkse collecte: terugblik op de laatste sfeeracties!

Iedere keer weer weet supportersgroep Tilburg Tifosi ons te verrassen met schitterende sfeeracties. In het Koning Willem II Stadion, het uitvak van het stadion waar Willem II speelt of de Kuip tijdens de bekerfinale in 2019. Deze schitterende sfeeracties worden allemaal zelf gemaakt en bekostigd. Mede dankzij een jaarlijkse collecte. Afgelopen weekend stond er weer een collecte op het programma en haalde Tilburg Tifosi maar liefst €27.726,- op. Overigens is het nog steeds mogelijk om te doneren via deze link. 

Voor degene die minder betrokken zijn bij Willem II en niet weten wat Tilburg Tifosi is: dit is een sfeergroepering die al sinds 2003 zorgt voor sfeeracties rondom de wedstrijden van Willem II. Vaak zijn dit grote megaspandoeken die met de hand worden getekend en geschilderd. Ware kunstwerken waar heel het stadion van kan genieten. Wij zetten een aantal van deze acties (de laatste vijf mega-acties) voor je op een rijtje.

#1: 125 jaar Willem II

Voorafgaand aan de wedstrijd Willem II – Heracles stond de grootste sfeeractie van Tilburg Tifosi in het Koning Willem II Stadion ooit op het programma. Voor drie van de vier tribunes in het stadion werden megadoeken omhoog getakeld. Op deze doeken is de geschiedenis van de club die dit jaar 125 bestaat prachtig weergegeven. Bekijk de beelden hieronder maar.

#2: KingSide & Vakkie E

De fanatieke supporters van Willem II staan op de KingSide en Vak E. De supporters op de verschillende vakken werken nauw samen om Willem II fanatiek te ondersteunen. In september 2021 stond de sfeeractie van Tilburg Tifosi in het teken van deze twee fanatieke tribunes. KingSide en Vakkie E: we zijn met duizenden en komen nooit alleen, voor de club en onze stad, we zijn er overal en niemand doet ons wat’. In de megadoeken werd tevens de skyline van Tilburg verwerkt. Check hieronder.

#3: Willem II 1896

Door corona werden er een hele tijd geen mega sfeeracties in het stadion georganiseerd. Daarom moeten we voor de volgende sfeeractie terug naar oktober van het jaar 2019. Tilburg Tifosi heeft het logo van Willem II over heel de KingSide uitgerold. Het logo loopt over in de railingdoeken wat een gaaf 3D-effect geeft. De actie wordt ondersteund met rode en blauwe vlaggen.

#4: Tilburg de stad waar wij van houden

Niet alleen de KingSide is het domein voor de sfeeracties van Tilburg Tifosi. Ook de lange zijde wordt regelmatig betrokken. Bijvoorbeeld voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Emmen in augustus van 2019. Op de lange zijde rolt een megadoek over de tribune met een groot doek op het veld als ondersteuning.

#5: Bekerfinale

Een bekerfinale voor Willem II, dat komt niet vaak voor. En dus pakte Tilburg Tifosi groots uit in de Kuip. Het doek ging over twee ringen van het stadion en was de grootste actie die Tilburg Tifosi ooit heeft uitgevoerd. De beelden zeggen genoeg.

Doneren

Zoals je ziet: Tilburg Tifosi levert prachtig werk waar iedereen in en rondom het stadion van kan genieten. Wil jij bijdragen en ervoor zorgen dat Tilburg Tifosi ons kan blijven verrassen met zulke kunstwerken? Doneren kan via deze link.

Dit waren slechts een aantal acties van Tilburg Tifosi. Benieuwd wat ze allemaal nog meer maken en doen? Volg ze dan op Facebook en Instagram.