Orpheus en jong muzikaal talent tijdens Tilburg Toont en de Tilburgse Muziekmarathon

Tilburg toont

Ook de Koninklijke Harmonie Orpheus etaleert graag haar muzikale kunnen tijdens Tilburg toont en de Tilburgse Muziekmarathon. Het harmonieorkest geeft graag aan jonge getalenteerde muzikanten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.

Deze avond staat dan ook mede in het teken van de jonge Spaanse dirigent en klarinettist Ximo Tarín Micó. Daartoe opent de harmonie graag de deuren van haar repetitieruimte in Wijkcentrum de Baselaer op woensdag 14 juni om 20.00 uur. Wees er op tijd bij want vanaf 20:15 is de zaal gesloten en start dit bijzondere evenement!

Ximo Tarín Micó

Sinds enige tijd beschikt Orpheus over een talentvolle klarinettist Ximo Tarín Micó, die op deze avond zijn overgangsexamen als aankomend dirigent zal ondergaan. Ximo studeert harmonie- en fanfare directie aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Zijn docent is Hardy Mertens, tevens een internationaal bekend componist en dirigent van de Koninklijke Harmonie Orpheus.

In het kader van zijn overgangsexamen repeteert Ximo op woensdag 14 juni met Koninklijke Harmonie Orpheus tevens zijn eigen compositie “La Mort de Santa Cecilia”.

Na het overgangsexamen van Ximo verzorgt Orpheus een mini-concert met een drietal werken, waaronder een mooi klarinetconcert van Hugo de Groot. Laat je dus na het examen verrassen door een aantal mooie muziekwerken die de harmonie voor je speelt. Je bent van harte welkom!

Ximo Tarín Micó (Barcelona 1990) voltooide zijn bachelor studie klarinet aan de Escola Superior de Música de Catalunya en zijn bachelor studie orkestdirektie aan het Consevatori Superior del Liceu.

  • Locatie: Wijkcentrum de Baselaer
  • Hoefstraat 175, Tilburg
  • Aanvang: 20:15 uur
  • Entree: gratis