Tilburg transformeert in festivalterrein tijdens Koningsnacht en Koningsdag: dit is er te doen

Koningsdag Tilburg

Over twee weken kleurt Tilburg weer oranje! Zoals altijd staan er weer superveel spectaculaire feesten op het programma! Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg? Wij zetten het op een rijtje voor je!

Mocht het je ontglipt zijn: Tilburg Zingt vindt dit jaar niet plaats op Koningsnacht, maar eenmalig op zaterdag 21 september tijdens de opening van het Stadsforum. Wil je meer informatie over Tilburg Zingt? Check dan zeker dit artikel!

Koningsnacht en Koningsdag op de Korte Heuvel

Trek je oranje outfit uit je kast en trek ‘m onder je werkkleren aan, want vanaf 17:00 uur start het programma al van Koningsnacht op de Korte Heuvel. Thornballin’, DJ Mamba, DNNSR, Team XS, DJ Nikolai, DJ Dennis en DJ Ronron zorgen ervoor dat de Korte Heuvel uit zijn voegen barst! Het programma op de Korte Heuvel duurt tot 01:00 uur en is gratis te bezoeken. Daarna nog niet uitgefeest? Dan kun je natuurlijk jouw favoriete kroeg in het horecastraatje opzoeken. Voor sommige kroegen heb je tickets nodig, zo organiseert Studio bijvoorbeeld een XXL-editie van Club Stëlz.

Veel tijd om uit te rusten is er niet. Op Koningsdag begint het programma namelijk om 13:00 uur en komt om 01:00 uur tot zijn einde. Dan komen onder andere Joepie Fourtie, DJ Coenie, Dennis Beso, Tommy Santo en meer DJ’s naar de Korte Heuvel. Heb je na twee dagen lang nog energie over? Dan kun je natuurlijk weer de gezelligheid zoeken in de kroegen aan de Korte Heuvel!

Monique Smit, Jordy van den Boer & meer in de Stadshuisstraat

Tijdens Koningsnacht organiseren de kroegen in de Stadhuisstraat het Koning van de Nacht Festival. Het festival begint om 18:00 uur en je wordt getrakteerd op optredens van onder andere Monique Smit. Natuurlijk zijn ook de Stadhuisstraat-dj’s van de partij om de lekkerste hits te draaien. De entree van dit festival is helemaal gratis!

Tijdens Koningsdag pakt de Stadhuisstraat wederom uit. Zo hebben ze tussen 14:00 – 16:30 uur een Koningsspecial: de Koning Pils Strippenkaart. Voor €12,- koop je online zo’n strippenkaart waarmee je vijf bier en een broodje kroket haalt. Zo leg je een goede bodem voor jouw Koningsdag in de Stadhuisstraat, want ze hebben weer voor een dag vol programma gezorgd. Zo beklimmen onder andere Martijn Fisher zingt Hazes, Jordy van den Boer en niemand minder dan Roy Donders het podium in de Stadhuisstraat.

Feest in de Oranjestraat

De Oranjestraat doet tijdens Koningsdag waar het goed in is: een onvergetelijk feest organiseren in ’the alley’! In het straatje van ’t Elfde Gebod, Gin Fizz en The Cat’s Back kun je terecht voor de beste elektronische muziek van verschillende dj’s. Denk aan Bastienne & Mahabe, Jerrau, Etape, Fedya Hella, B8dhi en Cheeky Cris. Om 20:00 uur wordt Koningsnacht afgetrapt in de Oranjestraat en om 14:00 beginnen ze op Koningsdag. Kom op tijd, want de entree is gratis tot een bepaalde tijd. Zo is op Koningsnacht tot 22:00 uur de entree gratis en op Koningsdag tot 16:00 uur. Kom je daarna? Dan kun je aan de deur een kaartje kopen voor €6,50.

Club Kathedraal bij ’t Elfde Gebod

Op vrijdag 26 april, tijdens Koningsnacht, wordt ’t Elfde Gebod omgebouwd tot Club Kathedraal! Tijdens Club Kathedraal gaan de voetjes van de vloer. In een unieke sfeer draaien dj’s vanaf een dj booth, die normaal gesproken gebruikt wordt als een echt altaar. Een ding is zeker: Gij zult dansen!

Piusplein Noord verandert in Orange Square

Het plein voor de Vos en de Craen, Baret en Bruin Kaffee transformeert rondom de verjaardag van de koning in Orange Square! Zo gaat het dak er op Koningsnacht er om 20:00 uur af. Op Koningsdag is het vanaf 14:00 uur ambiance op het plein. DJ Ramo, DJ Calvin Rigter, Die Ene Sjors DJ Eddy en meer zorgen voor 100% feestgarantie.

Feest op Piusplein Zuid

Ook aan de andere kant van het Piusplein is het volop feest! Wat kun je verwachten van het plein voor RIX, Slagroom, Brandpunt, Bolle en ’t Taphuys? Buitenbarren, dj’s, goede muziek en gezellige mensen! Al met al een succesformule voor een onvergetelijke Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg!

Rewind bij Club Smederij

Tijdens Koningsnacht gaan ze  bij Club Smederij door tot de kleine uurtjes! Bij Rewind spoelen ze terug naar de hits van toen en zetten ze hem in de versnelling tot de hits van nu! Verwacht een unieke mix van The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden. Tickets zijn verkrijgbaar via deze website. Let op: de entree is 21+.

Oranjezone bij Club Smederij

Oranjezone is hét festival in de Spoorzone tijdens Koningsdag. Tijdens deze dag werken Club Smederij, 4AM en Crush samen om de vibes in Tilburg met Koningsdag naar een hoger niveau te tillen! Zo komen de beste artiesten in hun soort naar de Spoorzone. Denk aan Dopebwoy, Bokoesam, Sigourney K, Butterfly Effect, FUZZ, Smiles en S!RENE.

Kingsday bij Capt. J’s Hurricane

Wil jij Koningsdag vieren met een tropisch tintje? Dan ben je bij Capt. J’s Hurricane te vinden! Maak tijdens Koningsdag de reis naar de tropische wereld van muziek. Bij Capt. J’s Hurricane kun je namelijk terecht voor de beste Bachata, Salsa, Merengue en Reggaeton. Vanaf 14.00 uur is het terras geopend met de lekkerste cocktails, hapjes en zomerse muziek. DJ Passion Latina draait de beste latin hits van 22.00 uur tot 04.00 uur

Festival Hail to the King bij FoxFarm Live

Op zaterdag 27 april organiseert Cultuur- en Buurtcentrum FoxFarm voor de tweede keer op rij een benefietconcert ten behoeve van Stichting ALS Nederland. Ook brengen zij die dag een ode aan Dio Pakos, een geliefd muzikant uit de Tilburgse muziekscene, die helaas lijdt aan de ziekte ALS.

Meer activiteiten

Ben je benieuwd naar meer activiteiten tijdens Koningsdag en Koningsnacht in Tilburg? Neem dan zeker een kijkje in onze uit-agenda!