Brabant Art Fair, Disco Snolly en meer: 11x toffe weekend uittips op een rij!

Plannen aan het maken voor het weekend? Zoals altijd is er weer genoeg te doen in onze mooie stad. Zo speelt Tilburg Trappers haar eerste wedstrijd in de play-offs, is er een wielerquiz en staan er nog veel meer toffe dingen op het programma. Nog geen plannen gemaakt? Lees snel verder.

#1: Tilburg Trappers – EC Peiting

Aanstaande vrijdag neemt Tilburg Trappers het in de achtste finale van de play-offs op tegen EC Peiting. In het reguliere seizoen in de Oberliga-Nord eindigde Tilburg Trappers als derde. Hiermee plaatste Tilburg Trappers zich voor een felbegeerde play-offs plek waarmee ze kans maken op het kampioenschap. In de play-offs nemen teams uit de Oberliga-Nord en Oberliga-Sud het tegen elkaar op. EC Peiting eindigde op de zesde plek in de Oberliga-Sud. Het belooft een spannende avond te worden in het IJssportcentrum Tilburg. Alle informatie over de play-offs is hier te vinden!

#2: Cabaretshow ‘Appeltjes schillen’ bij de Schouwburg

Op vrijdagavond kun jij genieten van een avond vol met humor. De cabaret- en comedyshow van Martijn de Koning is op vrijdag 17 maart namelijk te zien bij de Schouwburg. Martijn houdt van ongemakkelijke situaties, sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. Tijdens de show zal Martijn eens flink de waarheid vertellen over zichzelf, want hij heeft nog een appeltje te schillen.

#3: Jaarlijkse wielerquiz bij Cinecitta

De organisatoren van de Tilburgse toertocht ‘Het geheim van de Kempen’ presenteren op vrijdag 17 maart de jaarlijkse wielerquiz bij Cinecitta. Verwacht een leuke quiz met vragen over de Tour de France, Giro, Vuelta en nog veel meer klassiekers en oude wielerrondes. Weet jij alles van wielrennen en welke renner welke ronde won? Trommel je wielervrienden op en doe mee met de wielerquiz!

#4: Studio Bangana X STAI bij De Nachtzuster

Studio Bangana komt op vrijdag 17 maart met een speciale editie terug naar De Nachtzuster. Deze avond organiseert Studio Bangana in samenwerking met STAI (Students Tilburg Amnesty International) het benefietconcert ‘voices for change’. Dit betekent dat jij mensenrechten kunt steunen door te jammen op je favoriete lokale bands, zo treden Mood Bored en Paradise Parrots op. Is dit niet jouw ding? Neem dan je eigen USB-stick mee, want tussen 21:15 uur en 23:30 uur gaan de dj-decks open voor iedereen die wil draaien.

#5: Brabant Art Fair in de Koepelhal

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart is de Koepelhal het podium van de Brabant Art Fair. De Brabantse Art Fair is een kunstevenement waar ruim 100 geselecteerde kunstenaars hun mooiste werken tonen. Tijdens Brabant Art Fair kun je de mooiste kunstwerken bewonderen onder het genot van een glaasje wijn, frisdrankje, kopje koffie en uiteraard een passende entourage. Zowel zaterdag als zondag is de Koepelhal van 11:00 – 17:30 uur geopend.

#6: Tulpenpluktuin op de Westermarkt

Kom op zaterdag 18 maart met je kassabon – van deze week – naar één van de tulpenpluktuinen op de Westermarkt en verzilver je kassabon voor een mooi bosje tulpen. Zolang de voorraad strekt kun je tussen 12:00 uur en 16:00 uur je kassabon inruilen. Daarnaast kun je genieten van gezellige muziek bij de Westermarkt.

#7: Jan-Willem Rozenboom in de Schouwburg

Op zaterdag 18 maart speelt Jan-Willem Rozenboom zijn nieuwe soloalbum in de Schouwburg. De Tilburgse pianist – vooral bekend als pianist en componist van Guus Meeuwis – is zich meer gaan focussen en laat zijn album als eerste horen aan de liefhebbers van klassieke muziek in de Schouwburg.

#8: Disco Snolly Clubtour in Club Smederij

Aanstaande zaterdag staat er weer een fantastisch feest op het programma. Disco Snolly is een echt begrip geworden in Tilburg en ze organiseren diverse feesten en festival in de stad. Op 18 maart sluit Disco Snolly het clubseizoen af met nog één laatste feest bij Club Smederij. Trek je disco-outfit maar uit de kast en bestel snel je kaartje!

#9: Uurtje Frituurtje bij Arbie’s Beachhouse

Iedere zondag in maart en april krijg je bij Arbie’s ieder uurtje een lekker frituurtje van het huis! Dat is pas lekker het voorjaar inluiden. Daarnaast kun je bij Arbie’s genieten van de lekkerste hapjes van de borrelkaart en natuurlijk kan een drankje ook niet ontbreken. Ideaal om lekker te genieten van de voorjaarszon en de lekkerste hapjes dus!

#10: Hans Theessink en Big Daddy Wilson bij Heyhoef-Coolvibes

Je weekend relaxt afsluiten doe je dit weekend bij Heyhoef-Coolvibes, want op deze zondagmiddag geeft het country-blues duo Hans Theessink & Big Daddy Wilson een optreden. Dit duo, samen goed voor meer dan 100 jaar hoge reputatie op de internationale podia, is een samensmelting van het beste wat er op het gebied van bluesmuziek op de wereld rond toert. Zo hebben ze ook drie duo-albums gemaakt.

#11: POPCORN – Het Festival bij Factorium Cultuurmakers

Op zondag 19 maart is het festival POPCORN bij Factorium Cultuurmakers. POPCORN – Het Festival is een gemoedelijke dag waarop je kunt genieten van de voorstelling POPCORN – De Solo’s #2 en mee kunt doen aan toffe workshops in theater, dans en muziek. Tijdens POPCORN leer je anderen kennen, zie je toffe voorstellingen en wordt er een feest van gemaakt met een live DJ.

Meer uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Geniet van je weekend!