Tilburg Trappers klaar voor de start

Tilburg Trappers

Na een droge en hete zomer starten de ijshockeyers van Tilburg Trappers over een kleine week met hun voorbereiding. Voorzitter Ron van Gestel kijkt met vertrouwen vooruit naar het nieuwe Oberliga-seizoen.

Met een straatlengte van wel 28 punten voorsprong legden de manschappen van coach Bo Subr afgelopen jaar beslag op het kampioenschap in de Oberliga Nord. “Je hoeft niet altijd de beste spelers te hebben, maar de coaches moeten van de spelers wel het beste team kneden,” aldus de Tilburgse preses. “Het vertrek van Parker Bowles naar Lillehammer in Noorwegen is tevens de bevestiging dat Trappers een springplank kan vormen voor jongens naar grote ploegen in nog sterkere competities. Daar zijn we als club enorm trots op.”

Voorrang eigen jeugd

Bij de eerste training van Tilburg Trappers op donderdag 16 augustus sluiten verdediger Floris van Elten en aanvaller Wouter Sars aan bij de A-selectie. “Afgelopen jaar hebben deze jongens (en ook Tijn Jacobs) al geroken aan het niveau. Een geweldige ontwikkeling waarvan ik volop geniet. Zeker als je ziet dat twee van de drie youngsters in de Oberliga-finale op het ijs komen. Dat zijn jongens van 17-18 jaar,” verklaarde Van Gestel eind mei in een gesprek met de Trappers-website.

“Deze ontwikkeling past goed in de lijn die we al jaren geleden hebben ingezet,” vervolgt Ron. “Vanuit de eigen jeugdopleiding willen we talenten de kans bieden op ijstijd in onze hoofdmacht. Door goede jeugdtrainers te koppelen aan Bo (Subr) en Josh (Mizerek) willen we door heel de vereniging heen min of meer hetzelfde spelsysteem hanteren en we meer synergie tussen jeugd en top creëren. Uiteraard is het daarna aan de spelers om zich te bewijzen en verder te ontwikkelen.”

Krachtig signaal van Tilburg Trappers

In het eerder genoemde onderhoud met Tilburg Trappers website gaf Van Gestel aan hogerop (DEL2) te willen. “Tijdens een vergadering van de DEL2 clubs hebben we onszelf gepresenteerd. Nu zijn we nog in afwachting op een reactie op de vraag of we eventueel mogen promoveren.” Omdat er nog geen duidelijkheid is én Tilburg de eigen jeugd voorrang wil geven, komt er (voorlopig) nog geen tweede import naast Brock Montgomery naar de Kruikenstad. Mocht de deur naar de DEL2 op korte termijn worden opengezet dan is dit wel een serieuze overweging.

Met deze aanpak geeft Trappers een krachtig signaal af richting de andere Oberliga-clubs en de Duitse ijshockeybond. “We hoeven niet per se nog sterker te worden met twee import spelers. Wij zijn er trots op dat 22 jongens uit het team van vorig jaar ook komend seizoen deel uit maken van ons eerste team. Dat betekent dat we met 22 jaar meer ervaring ons gaan prepareren op een vierde Oberliga jaar.”