Tilburg Trappers legt Raymond van der Schuit vast

uittips

Raymond van der Schuit heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Tilburg Trappers. De 25-jarige winger komt in goed overleg met onmiddellijke ingang over van Nijmegen Devils.

‘Geweldig!’, omschrijft Van der Schuit zijn gevoel. ‘Ik kijk enorm uit om met Trappers de Oberliga in te gaan.’ Geboren in Rotterdam, maar zijn ijshockeyopleiding kreeg hij bij het Centrum Topsport en Onderwijs (CTO) in Eindhoven. Daarna maakte Raymond in het seizoen 2013-2014 namens Eindhoven Kemphanen zijn debuut op het hoogste niveau.

Topscorer

Twee jaar later vertrok de aanvaller naar Lake Worth (Florida) waar hij een seizoen de kleuren verdedigde van Palm Beach Hawks. Met 22 goals en 43 punten in 42 duels kende hij een uitstekend jaar. ‘Helaas kreeg ik aan het einde van het seizoen geen volledig scholarship en koos ik ervoor terug te keren naar Nederland om mijn studie commerciële economie en sportmarketing management af te maken’, lichtte hij destijds zijn vertrek toe.

Na zijn buitenlands avontuur vond Van der Schuit onderdak in Den Haag. In de formatie van coach Chris Eimers was hij een van de offensieve steunpilaren. In de ijshockeyjaargang 2017-2018 won hij de Jack de Heer Trofee (voor de topscorer in de vaderlandse eredivisie) en het seizoen daarna kroonde hij zichzelf tot clubtopscorer in Den Haag met 52 punten in 26 ontmoetingen. Deze zomer maakte hij de overstap naar Nijmegen.

Weerzien

Vanaf zijn veertiende doorliep de forward alle nationale jeugdselecties. De mondiale titelstrijd in Belfast (2017) was zijn eerste wereldkampioenschap bij de senioren. Hij was goed voor twee goals en één assist en twee strafminuten in vijf wedstrijden. Raymond treft bij de Oberliga Nord Meister Max Hermens, Danny Stempher, Jonne de Bonth, Kilian van Gorp, Ruud Leeuwesteijn en Reno de Hondt met wie hij eerder bij het CTO ook al de kleedkamer deelde.

‘There are only a few players that can play at a level that would be good enough to have them in Tilburg. We have been tracking what was out there. He was top of our list because of his offensive abilities when playing with good players around him like we have here. Other than that he’s fairly young and has the potential to grow’, vertelt Trappers-coach Bo Subr. Hij, die Van der Schuit goed kent vanuit zijn periode als coach van NIJA en het U-18/U-20 nationaal team.

More Depth

De Tsjech vervolgt: ‘Raymond likes to play at a higher level. With the injuries to Mickey, losing Floris (van Elten), Ninho (Hessels), Tijn (Jacobs), Wouter (Sars), Delaney (Hessels) and 4 BeNe League players for the U-20 World Championships in Gangneung (South Korea) we could use him right away. He will certainly give us more depth and more options to make us stronger towards the playoffs.’