Tilburg Trappers speelt ook volgend seizoen weer in de Oberliga; Ron van Gestel stopt als voorzitter

ron van gestel
Aan een lange periode van onduidelijkheid is een einde gekomen: Tilburg Trappers zal ook komend seizoen weer actief zijn in de Oberliga. Dat heeft de Deutscher Eishockey Bund (DEB) bekend gemaakt aan de drievoudig Oberliga Meister. In november vond een gesprek plaats tussen Tilburg Trappers en de bond. Voorzitter Ron van Gestel: “De sfeer tijdens het onderhoud was uitermate positief en het overleg was zeer constructief van aard.”
De gesprekken werden enkele weken later voortgezet in Düsseldorf met DEB-Direktor Oliver Seeliger en vertegenwoordigers van vier Oberliga clubs. “Besproken is dat wij volgend seizoen gaan spelen zonder imports (buitenlandse spelers) om de krachtsverschillen te verkleinen en de competitie nog spannender te maken. Daarnaast kunnen we op deze manier ook beter invulling geven aan onze doelstelling om eigen jeugd te laten doorstromen naar het eerste team. De afgelopen maanden hebben we gezien dat we ook dan in de top mee kunnen strijden.”

Ron van Gestel stopt

Ron van Gestel heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Tilburg Trappers moet dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. “Door de overstap naar de Oberliga heeft mijn voorzitterschap wat langer geduurd dan ik oorspronkelijk van plan was. Na acht jaar wordt het tijd voor een frisse wind,” aldus Van Gestel.

“In het begin was het zoeken, aftasten en improviseren. Inmiddels is er veel ervaring opgedaan. De organisatie staat als een huis. Op kantoor werken zes mensen bijna full-time. Daarnaast kunnen we gelukkig nog altijd rekenen op ons leger van vrijwilligers. Gezamenlijk zijn we elke dag bezig Tilburg Trappers nog beter te maken. De club is financieel kerngezond.”

Van Gestel vervolgt: “De club heeft een enorme groei doorgemaakt. En dus gaan we de komende periode bekijken welke manier van besturen van de club daar het beste bij past. Nu onze plaats in de Oberliga is veiliggesteld, is dit het moment om daar over na te denken en te kijken welke nieuwe voorzitter daarbij past. Het huidige bestuur maakt dit seizoen sowieso af en is al bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen.”

Van Gestel verdwijnt van het podium om ruimte te maken voor deze wijziging. “Maar Tilburg Trappers zal altijd een bijzondere plaats in mijn leven in blijven nemen. IJshockey in het algemeen en Tilburg Trappers in het bijzonder heeft mij als mens veel gebracht. Daar waar ik kan zal ik de club van advies blijven dienen. Niet meer in de spotlights maar juist op de achtergrond.”