Tilburg Trappers speler Max Hermens lanceert eigen boek: The art of Max

The art of Max

Tegenwoordig lanceren veel topsporters een boek na hun carrière. Tilburg Trappers speler Max Hermens doet het al tijdens zijn carrière. De pre-order van ‘The art of Max’ is inmiddels begonnen en begin september worden de bestellingen uitgeleverd. Het boek, geschreven door Arthur Ottenhof, is een reis door de tijd over Tilburg Trappers, ijshockeysport in het algemeen en uiteraard Max Hermens. 

Ludiek idee

Het boek ‘The art of Max’ begon als een ludiek idee van Arthur Ottenhof. Hij begon het verhaal over Max Hermens te schrijven. Gaandeweg nam het steeds grotere vormen aan en voegden ze andere elementen toe. Uiteindelijk werd het zo serieus dat de twee hebben besloten om het echt door te zetten. ”Het boek is een reis door de tijd waarin je als lezer langs verschillende plekken en landen wordt geleid. Er worden verschillende invalshoeken belicht, niet alleen aan de hand van Max zijn verhaal,” laat Ottenhof weten.

Anekdotes

Het boek is volgens Hermens en Ottenhof bij uitstek leuk voor Tilburgers omdat het een lokaal product is. ”Na Willem II is Tilburg Trappers de grootste sportclub van de stad. Fans krijgen door het boek een kijkje achter de schermen die ze normaal niet te zien zouden krijgen. Ook kunnen sportfans die ijshockey nog niet kennen op hun eigen manier kennismaken met de sport.”

Ook beschikt het boek over een aantal leuke anekdotes, bijvoorbeeld over het laten staan van een baard op weg naar de play-offs. ”Het is een ritueel dat ieder jaar terugkomt. Tot de play-offs voorbij zijn, scheert niemand zijn baard af. Max zit qua baardgroei tussen de jonkies en routiniers in. Hij loopt na een paar weken al met een volle sik rond, hierdoor blijft de uit Amerika overgewaaide term Greatest Of All Time (GOAT) aan hem vastplakken. Het typeert Max en het is anders dan de rest.”

Bestellen

‘The art of Max’ is voor €16 euro te koop in de webshop van Tilburg Trappers en kan vanaf 3 september worden opgehaald. Ook is het mogelijk om het boek te laten bezorgen.