Tilburg Trappers start volgende week met de play-offs: alles wat je moet weten!

Het reguliere seizoen duurt nog twee wedstrijden, maar op zondag 3 maart 2024 start voor Tilburg Trappers de play-offs om het kampioenschap in de Duitse Oberliga. De tegenstander is nog onbekend. De kaartverkoop voor de eerste twee thuiswedstrijden in de play-offs is inmiddels begonnen. Lees snel verder. 

Ook dit jaar bestaan de play-offs uit best-of-five wedstrijden. Dat betekent dat Trappers van een tegenstander drie keer moet winnen om door te gaan. Op zondag 3 maart om 18:00 uur staat de eerste play-off wedstrijd op het programma, op dinsdag 5 maart volgt de uitwedstrijd en op vrijdag 8 maart om 20:00 uur staat de derde wedstrijd in eigen huis op het programma.

Afhankelijk van het verloop van de eerste drie wedstrijden, volgt mogelijk nog een vierde en vijfde wedstrijd. Die staan dan op zondag 10 maart (uit) en dinsdag 12 maart (thuis) op het programma.

Kaarten kopen

Wil jij zeker zijn van kaarten voor de eerste twee play-off duels in eigen huis? De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Je koopt je tickets via de website van Tilburg Trappers.

Nog twee uitwedstrijden voor de play-offs

Voordat de play-offs van start gaan, speelt Tilburg komend weekend nog twee uitwedstrijden in de reguliere competitie. Ze reizen af naar Herner EV Miners en Rostock Piranhas. Tilburg Trappers staat momenteel op een tweede plek in de competitie, terwijl Herner EV Miners tiende staat en Rostock Piranhas negende. Het is aan Tilburg Trappers om met een goed gevoel de play-offs in te gaan.

Het verloop van de play-off series

De indeling van de play-off series is afhankelijk van de stand na de reguliere competitie. Van zowel de Oberliga Nord als de Oberliga Sud zijn er acht teams gekwalificeerd. Oberliga Sud heeft dit jaar thuisvoordeel bij een gelijke plaatsing.

Daardoor zijn de teams van de Oberliga Sud genummerd met 1-3-5-7-9-11-13-15 en die van Oberliga Nord met 2-4-6-8-10-12-14-16. Daar komt simpelweg een ranglijst 1 t/m 16 uit voort, waarbij in de achtste finale de koppeltjes 1 tegen 16 / 2 tegen 15 / 3 tegen 14 et cetera zijn gevormd, met de bovenste acht met thuisvoordeel.

Na de achtste finale blijven er sowieso acht teams over, die wederom een ranglijst vormen gebaseerd op die van de 1e ranglijst van 16. In de kwartfinale worden dan de nummers 1 en 8 / 2 en 7 / 3 en 6 et cetera aan elkaar gekoppeld waarbij de hoogste vier teams thuisvoordeel hebben. Voor de halve finale dezelfde procedure. Vier teams blijven over en worden gerangschikt op volgorde zoals deze vier ook in de ranglijst van zestien teams stonden.

Voor de finale blijven er uiteraard twee teams over waarbij het hoogstgeplaatste overgebleven team thuisvoordeel heeft.

Tilburg Trappers heeft in de eerste ronde dus het thuisvoordeel in de best-of-five serie. Nieuw dit seizoen is dat de play-offs na de eerste ronde bestaan uit een best-of-seven serie.

Speeldata rest van de play-offs

Mocht Tilburg Trappers de eerste ronde overleven, zijn dit de speeldata voor de overige wedstrijden.

  • Speeldata kwartfinale: 15-3 / 17-3 / 19-3 / 22-3 / 24-3 / 26-3 / 28-3
  • Speeldata halve finale: 30-3 / 1-4 / 3-4 / 5-4 / 7-4 / 9-4 / 12-4
  • Speeldata finale: 14-4 / 16-4 / 19-4 / 21-4 / 23-4 / 26-4 / 28-4