Tilburg Trappers verlengt contract van De Bonth en Timmer

Jonne de Bonth en Marvin Timmer hebben hun ja-woord aan Trappers gegeven. Voor eerstgenoemde wordt het zijn negende Oberliga jaar, terwijl Timmer aan zijn vijfde campagne in de Tilburgse hoofdmacht gaat beginnen.

“Met Jonne weet je wat je exact wat je in huis hebt. Een fysiek sterke power forward die heel nuttig kan zijn. Toch heeft hij niet een seizoen achter de rug waar hij op voorhand op had gehoopt. Het begin was moeizaam, maar het slot geeft vertrouwen voor de toekomst”, vindt René de Hondt.

Vertrouwen

De Bonth is een exponent van de Tilburgse jeugdopleiding. Zijn opmars begon in het seizoen 2016-2017 toen hij als vervanger van Peter van Biezen (trombose in zijn rechterbeen) zijn neus voor het eerst aan het venster drukte. Met twee goals en 13 punten vulde de winger de vrijgevallen positie uitstekend in. Zeven seizoenen later is nummer 26 uitgegroeid tot een van de cultuurdragers bij Trappers.

Afgelopen seizoen vormden Jonne met Delaney Hessels en Wouter Sars de veel geprezen vierde aanvalslijn van de runner-up in de Oberliga Nord. Zo stonden de drie geboren Tilburgers in de dying seconds van de vijfde krachtmeting met Deggendorf op het ijs. “We hebben een lekkere serie gespeeld waarin we op verschillende momenten belangrijk konden zijn. Doug (Mason) geeft ons het vertrouwen en dat voelt heerlijk”, genoot De Bonth na afloop.

Timmertje, Timmertje

De zevende Tilburgse treffer was misschien niet de mooiste van de avond, maar voor de maker wel onvergetelijk. Op dinsdag 8 maart 2002 veegde Marvin Timmer op aangeven van Jonne de Bonth zijn eerste Oberliga goal tegen de netten. De geboren Bosschenaar, die het spelletje met de paplepel kreeg ingegoten van zijn vader Armand (in ’91 en ’92 twee keer landskampioen met Utrecht), werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match.

“Jong Nederlands ijshockeytalent is schaars. Marvin is er zo eentje”, begint René de Hondt zijn relaas. “Prima schaatser, goede handen, harde werker en iemand die er veel voor over heeft. Komend jaar moet hij zijn ontwikkeling verder gestalte geven. Een groot talent zijn is mooi, maar op een gegeven moment moet dat predicaat plaatsmaken voor een volwassen en effectieve ijshockeyer.”

Meer over Trappers

Wil je geen enkel nieuwtje van Tilburg Trappers missen? Neem dan snel een kijkje op de Instagram en Facebook van Tilburg Trappers.