Tilburg Trofee voor Koning Willem II college

Koning Willem II College

Het Koning Willem II college ontvangt op woensdag 27 januari de Tilburg Trofee van de gemeente Tilburg ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de school. De school neemt een unieke en belangrijke plek in binnen het aanbod aan middelbare scholen in Tilburg en omgeving, met name door de functie die de school heeft in de talentontwikkeling van de jeugd op het gebied van kunst, wetenschap en topsport. Burgemeester Noordanus overhandigt de Tilburg Trofee aan rector Dick te Boekhorst om 14.30 uur bij de officiële viering van het 150-jarig bestaan in de raadszaal van het gemeentehuis in Tilburg.

Koning Willem II college

Het Koning Willem II college viert in het schooljaar 2015 – 2016 haar 150-jarig bestaan. Begonnen in 1866 als vijfjarige Rijks-HBS is zij de afgelopen decennia uitgegroeid tot een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl. Ook kent de school een aparte afdeling muzisch en sport met faciliteiten voor leerlingen die getalenteerd zijn op het gebied van de kunsten en topsport.

In 1864 stelde het Koninklijk Huis het paleis van Koning Willem II in Tilburg ter beschikking als huisvesting, op voorwaarde dat de school de naam van de Koning zou dragen. De eerste lessen startten in 1866. Vincent van Gogh behoorde tot de eerste leerlingen. Het paleis was tot 1934 een schoolgebouw, daarna is het verbouwd tot raadhuis, representatief voor de gemeente.

Koningin Juliana verleende op 9 september 1948 de school het predicaat ‘Koninklijk’. De school heeft hierdoor een historische band met zowel het Koninklijk Huis als met Tilburg. Ondanks haar leeftijd staat de school nog steeds midden in de samenleving. Bovendien heeft de school een belangrijke functie in de talentontwikkeling van de jeugd op het gebied van kunst, wetenschap en topsport. De school neemt hiermee een unieke en belangrijke plek in binnen het aanbod van middelbare scholen in Tilburg en omgeving.