Tilburg Trofee voor Luud de Brouwer

Pakketten Tilburg,com

Op woensdag 19 juni ontvangt de heer Luud de Brouwer de Tilburg Trofee onder andere vanwege zijn belangrijke rol in de digitalisering van het Regionaal Archief Tilburg. Burgemeester Weterings reikt de Tilburg Trofee uit om 17.00 uur tijdens het afscheid van de heer De Brouwer bij het Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 in Tilburg.

De heer Luud de Brouwer (65) is sinds 1989 werkzaam voor het Regionaal Archief Tilburg. Hij heeft hier diverse functies gehad en een grote bijdrage geleverd aan de digitalisering van de diverse archieven van Tilburg en de aangesloten gemeenten van het Regionaal Archief Tilburg. Het is voor een groot deel zijn verdienste dat het Regionaal Archief Tilburg tot één van de archiefdiensten met de meeste gedigitaliseerde documenten van Nederland behoort. Per 1 juli aanstaande gaat hij met vervroegd pensioen.

Op vrijwillige basis is de heer De Brouwer bovendien al sinds 1992 actief voor het Schrijversteam van Erfgoedcentrum ’t Schoor Udenhout-Biezenmortel. Hier heeft hij aan meer dan 60 boeken en uitgaven een bijdrage geleverd of de redactie ervan gevoerd. Hij heeft onder andere een uitgebreid archiefonderzoek op zijn naam staan, dat aan de basis stond van de uitgave ‘Over ’t Odenhout’ in 2017. Mede dankzij zijn monnikenwerk is er een nauwkeurige kaart van Udenhout van omstreeks 1350. Daarnaast geeft hij als docent erfgoedcolleges over Udenhout en Biezenmortel.

Tilburg Trofee

De Tilburg Trofee is een gemeentelijke onderscheiding waarmee het college mensen waardeert met bijzondere verdiensten voor Tilburg en die zich hebben bewezen als ambassadeur van de stad.