Tilburg Trofee voor Mirjam Bogaarts

Mirjam Bogaarts

Vrijdag 8 september ontving Mirjam Bogaarts de Tilburg Trofee voor haar vele werk voor het Inloophuis Midden-Brabant in Tilburg. Burgemeester Noordanus reikte de trofee uit tijdens zijn afscheid als ambassadeur van Inloophuis Midden-Brabant.

Mirjam Bogaarts

Mirjam Bogaarts (50) merkte vanuit haar werk als specialistisch verpleegkundige oncologie dat patiënten met kanker naast de behandeling behoefte hadden aan informeel contact met lotgenoten. In zo’n vijftig steden in Nederland is hiervoor een inloophuis. Tilburg was vijf jaar geleden de enige grote stad in Brabant die nog niet zo’n huis had. De behoefte was er volgens Mirjam: “Mensen zitten vaak vol met vragen die niet direct van medische aard zijn. Bij elkaar hebben ze aan een half woord genoeg”. Zij heeft toen het initiatief genomen en het Inloophuis in Tilburg opgericht, dat inmiddels vijf jaar bestaat. Het is een organisatie met veel vrijwilligers en een huis dat draait op sponsoring. Vele Tilburgers maken wekelijks gebruik van haar initiatief.

Burgemeester Noordanus heeft zich actief ingezet als ambassadeur van het Inloophuis. Het bestuur wilde, voordat hij zou aftreden als burgemeester, afscheid van hem nemen en hem bedanken voor zijn inzet. Tijdens dit afscheidsmoment overhandigde hij Mirjam de Tilburg Trofee voor al haar goede werk.