Tilburg University Cantus: bier en zang op het Koningsplein

TUC biercantus

Vanavond wordt de Tilburgse binnenstad weer overgenomen door studenten. Waarom? Op het Koningsplein vindt de Tilburg University Cantus weer plaats. Voor toegangskaarten ben je helaas te laat, maar niet getreurd: ook naderhand kun je in de binnenstad bij verschillende kroegen terecht voor de afterparty.

Tilburg University Cantus

Op 4 september, vandaag dus, wordt het academisch jaar officieel geopend. Dat gaat het beste met een feestje. Daarom staat het Koningsplein vanavond in het teken van bier en zang. Van 20.00 tot 23.00 uur vloeit het natte goud rijkelijk.

Dat de cantus geen alledaags evenement is, blijkt wel uit het reglement. Wij hebben wat opvallende regels op een rij gezet voor je:

  • Elk commando van het praesidium (zij zitten de cantus voor) wordt onmiddellijk opgevolgd;
  • Het is te allen tijde verboden te klappen, zelf drank te halen, en zonder toestemming van het praesidium de zitplaats te verlaten;
  • Wanneer het praesidium het podium betreedt, staat de corona (de bezoekers van de cantus) op en zingt ter ere van het praesidium het Io Vivat;
  • Er wordt alleen gedronken op teken van het praesidium;
  • Bij het einde van een lied kan het praesidium het ‘Prosit’ inzetten, gevolgd door: “Prosit corona!”. De corona drinkt het praesidium dan toe met: “Prosit seniori!”.

Wil jij het hele cantusreglement lezen? Check het dan hier.

Afterparty in de stad

Bij de Tilburg University Cantus kom je vanavond niet binnen als je je niet van tevoren hebt aangemeld. Het goede nieuws? In de stad kun je bij verschillende kroegen naar de afterparty, zoals deze:

Genoeg te feesten dus vanavond. En morgen gewoon weer in de schoolbanken.