Tilburg University introduceert drie eigen bieren samen met Auberge du Bonheur en Stadsbrouwerij 013

bieren tilburg university

Bierliefhebbers opgelet! In samenwerking met Auberge du Bonheur presenteert Tilburg University na de opening van het academisch jaar drie eigen biersoorten. De drie bieren, gebrouwen door Stadsbrouwerij 013, zijn vernoemd naar vooraanstaande functies aan de universiteit: Rector Magnificus (Tripel), Pedel (Blond bier) en Decaan (NEIPA – alcoholvrij bier). Lees snel verder.

Voor alle bieren diende de groene omgeving van Tilburg University als inspiratiebron. Zo krijgt de licht bittere NEIPA zijn verrassende smaak van de vlierbloesem die gebruikt wordt bij het brouwproces. Geeft de moerasspirea – een plant uit de rozenfamilie – die groeit in de Oude Warande (onderdeel van Stadsbos013) de Pedel naast een kruidige smaak ook een friszoete amandelgeur. En wordt de nectar uit de bijenkorven op de campus van Tilburg University gebruikt om de tripel naast een krachtige moutsmaak en kruidige geur een zoet randje te geven.

Vooruitstrevende co-creatie

Paul Hoeijmans, directeur Facility Services: “Tilburg University streeft in haar horeca-aanbod naar samenwerking en co-creatie met lokale partijen. Samen met de partners Auberge du Bonheur en Stadsbrouwerij 013 ontstond het idee om eigen universiteitsbieren te ontwikkelen. Craft bier is hip en het vernieuwde Grand Cafe Esplanade is de ideale plek om de biertjes uit te proberen. Tilburg University is hiermee de eerste en enige Nederlandse universiteit met een eigen bierassortiment. Heel mooi dat we zelfs een lekker alcoholarm biertje kunnen aanbieden.”

Cuisinier Ralph Blaakenburg van Auberge du Bonheur, die eerder producten ontwikkelde met ingredienten uit de directe omgeving van Stadsbos013 voor de productlijn 1712, is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het bier. De prijswinnende brouwers van Stadsbrouwerij 013 bleken vervolgens de perfecte lokale partner om de bijzondere bieren te brouwen.

Exclusief op de universiteitscampus

Tim Wijdemans, algemeen directeur Bonheur Horeca Groep: “De vooruitstrevendheid van Tilburg University sluit aan op de bedrijfsvoering van Bonheur. Samenwerken, verbinden en je maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit het oog verliezen. Met de introductie van de drie bieren komt een wens uit. Tilburg University telt 20.000 studenten, die wat ons betreft een eigen biertje verdienen. We zijn trots dat we deze verrassende bieren, met eigen, pure smaken, exclusief gaan schenken op de drie locaties die wij exploiteren.”

De bieren zijn inmiddels gelanceerd door Wim van de Donk, rector magnificus en tevens voorzitter College van Bestuur, tijdens de heropening van Grand Cafe Esplanade. Op donderdag 2 september lanceert Wim van de Donk, rector magnificus en tevens voorzitter College van Bestuur, de bieren tijdens de heropening van Grand Cafe Esplanade. Het Grand Cafe is na de duurzame restyling nog meer de huiskamer van de campus; met een ruimer terras en vernieuwde indeling is er alle ruimte om rustig te werken, samen te borrelen of te chillen in de lounge. De bieren zijn er exclusief verkrijgbaar, net als bij O ‘Cafe en Olympia Sports Bar. De bieren zijn ook in cadeauverpakking verkrijgbaar.