Tilburg University komt met splinternieuwe wetenschapstalkshow: ‘De Tafel van Martinus’

Tafel van Martinus

Ben jij wel eens benieuwd naar wat onderzoekers en wetenschappers bezighoudt bij Tilburg University? En ben je nieuwsgierig naar de laatste, spannendste of meest urgente wetenschap afkomstig van de Tilburgse universiteitscampus? Dan is dit wat voor jou! Dinsdag 23 februari om 16.00 kun je namelijk kijken naar De Tafel van Martinus: een nieuwe wetenschap talkshow van Tilburg University.

Tilburgse wetenschappers schuiven aan tafel voor een interview, geven een mini-college of geven hun opinie in een scherpe column. Om deel te nemen hoef je géén student te zijn. De Tafel van Martinus is er voor iedereen. De aanstaande editie van De Tafel van Martinus gaat niet de enige zijn. Elke editie vindt (zodra dit weer kan) plaats op een andere locatie in de stad en wordt live gestreamd. De uitzending is te zien op de website van de universiteit. Daar is de uitzending ook later terug te kijken.

Programma 23 februari

  • Juristen Jurgen Goossens en Charlotte van Oirsouw over het gebruik van blockchain door de overheid;
  • Mirjam van Reisen, hoogleraar Internationale Relaties over de gevolgen van corona voor vluchtelingen;
  • Léon Hanssen, cultuurhistoricus en auteur van het boek ‘Handboek voor de vagebond. In de voetsporen van vrije denkers’.
  • Jan Fransoo, hoogleraar operationeel en logistiek management geeft zijn opinie over de logistiek rond de vaccinatie in een Corona-column;
  • En een reportage over de ondernemende neurowetenschapper Elisabeth Huis in ’t Veld, die een app tegen prikangst heeft ontwikkeld.

De show wordt gepresenteerd door Richard Engelfriet en Has Klerx.

Martinus Cobbenhagen

De Tafel van Martinus refereert aan Martinus Cobbenhagen (1893-1954), grondlegger van Tilburg University. Centraal in zijn idee van een universiteit staat het begrijpen van én het bijdragen aan de maatschappij. Precies het doel van ‘De Tafel van Martinus’!

De Tafel van Martinus gemist?

Heb jij de eerste editie van de Tafel van Martinus gemist? Geen probleem, je kijkt hem hier terug!