Tilburg University organiseert TEDx-evenement

Op 31 oktober 2012 zal TEDxTilburgUniversity plaatsvinden met als thema ‘Refreshing our information society’. Ter voorbereiding hierop wordt in een exclusieve samenwerking met TED op 27 juni op de campus een live-stream uitgezonden van TEDGlobal 2012. De organisatie van het evenement is in handen van studievereniging Asset | SBIT, met ondersteuning van het Academic Forum van Tilburg University.

TED is een non-profit organisatie, gewijd aan ´ideas worth spreading´. In 1984 begonnen als conferentie waar de werelden van technologie, entertainment en design werden samengevoegd, is TED uitgegroeid tot een brede verzameling aan evenementen die bol staan van inspirerende sprekers en innovatieve ideeën. Eén van die evenementen is TEDx: een onafhankelijk georganiseerd programma dat de dialoog rondom een bepaald thema op een meer regionaal niveau moet stimuleren.

TEDxTilburgUniversity zal op 31 oktober ’s middags plaatsvinden in de aula van de universiteit. Op inschrijving is een live-stream beschikbaar voor bezoekers die niet bij TEDxTilburgUniversity aanwezig kunnen zijn. De verschillende TED-talks zijn na afloop op YouTube te bekijken.

In aanloop naar TEDxTilburgUniversity zullen enkele andere TEDx-evenementen live uitgezonden worden op Tilburg University, om te beginnen met TEDGlobal 2012 op 27 juni. Ieder die inspiratie heeft om aan TEDxTilburgUniversity bij te dragen of die meer informatie zoekt kan terecht op www.tedxtilburguniversity.nl of de verschillende sociale mediakanalen.