Tilburg University scoort goed in Keuzegids Universiteiten 2017

Keuzegids

Vijf bacheloropleidingen van Tilburg University zijn beoordeeld als de beste in hun vakgebied. Dit blijkt uit de rankings in de Keuzegids Universiteiten 2017, waarin alle wetenschappelijke bacheloropleidingen beoordeeld en met elkaar vergeleken worden. Van de 13 universiteiten bekleedt de universiteit uit Tilburg een gedeelde derde plaats in de ranglijst van beste bacheloropleidingen. In de 2016 editie was dit eveneens een derde plaats, in 2015 een zesde en in 2014 een negende plaats.

Tilburg University wordt over alle studies gemeten beoordeeld met 63 punten. Deze score ligt iets lager dan in 2016 (64) en is gelijk aan die van 2015. Het landelijke gemiddelde van de beoordelingen van alle universiteiten bedraagt 61,6. Tilburg University scoort dus duidelijk hoger dan dit landelijke gemiddelde. In de Keuzegids is de best scorende universiteit Wageningen University met 74,5 punten.

Liberal Arts and Sciences en Economics topopleiding

Met een totaalscore van 88 behoort de bachelor Liberal Arts and Sciences (University College Tilburg) tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Hetzelfde geldt voor de bachelor Economics met een totaalscore van 82. Aan deze opleidingen wordt daarom evenals in de voorgaande jaren het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ toegekend.

5 bachelors beste in hun vakgebied

In totaal 5 van de 19 beoordeelde bachelors van Tilburg University behalen een nummer 1 positie in de ranglijst van hun vakgebied. Het gaat om de bachelors Communicatie- en Informatiewetenschappen, Liberal Arts and Sciences, Economics, International Business Administration en Global Law.