Tilburg University tweede universiteit van Nederland

world university ranking

Tilburg University komt op de tweede plaats van alle Nederlandse universiteiten volgens hoogleraren en studenten, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier, dat vandaag is verschenen. Net zoals voorgaande jaren is Tilburg University ook de beste specialistische universiteit. Veel nationale en internationale opleidingen verdienen een eerste plaats. Elsevier vergelijkt ieder jaar een groot aantal opleidingen in het hoger onderwijs (hogescholen en universiteiten).

Rector Magnificus Philip Eijlander: ‘We zijn erg trots op deze resultaten. De kwaliteit van ons onderwijs, van onze opleidingen, is cruciaal voor een universiteit. Zij worden dan ook voortdurend gecontroleerd, geëvalueerd en vernieuwd. Dat vertaalt zich naar deze goede waardering.’

Op de totale Elsevier ranglijst van alle Nederlandse universiteiten staat de Technische Universiteit Eindhoven op de eerste plaats. Volgens de beoordeling van specialistische universiteiten komen de universiteiten Universiteit Maastricht en Erasmus Universiteit Rotterdam na Tilburg University.

Opleidingen afzonderlijk beoordeeld

Hoogleraren en studenten beoordelen ook diverse opleidingen afzonderlijk als de beste van Nederland per categorie. De volgende bachelor opleidingen scoren volgens studenten een nummer 1 positie: International Business Administration, Econometrie en Operationele Research, Economie, Global Law, Communicatie- en Informatiewetenschappen en Liberal Arts and Sciences. Opvallend is verder dat het percentage tevreden studenten bij alle opleidingen steeg ten opzichte van 2013 (op één uitzondering na waar het gelijk bleef).

Hoogleraren hebben 12 Tilburg University bachelors beoordeeld. 5 keer behaalt Tilburg University daarbij een eerste plaats: Econometrie en Operationele Research, Economie, Accountancy, Fiscaal Recht en Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Ook bij de masters zijn er enkele topnoteringen waar te nemen. Er zijn 14 Tilburg University masters afgezet tegen vergelijkbare masters elders. Nummer 1 posities zijn er voor de masters Bestuurskunde, Strategic Management en Rechtsgeleerdheid.
In Elsevier Beste Studies 2014 is er nog een speciale vermelding voor de Research Master in Economics, omdat dit van alle opleidingen in Nederland degene is met het hoogste percentage internationale studenten (97%).

FOTO: Pinterest: Tilburg Studentenstad