Tilburg University wederom best communicerende universiteit

Keuzegids

Elsevier heeft in samenwerking met ScienceWorks voor de derde keer op rij Tilburg University uitgeroepen tot de Best Communicerende Universiteit van Nederland in de Valorisatie Ranking 2015.

Alle onderzoekers aan Nederlandse universiteiten werden vergeleken naar citaties op radio en tv, citaties in dagbladen, citaties in Tweede Kamerstukken en de aandacht die elke universiteit besteedt in het jaarverslag aan valorisatie. De uitslag werd op 2 december bekend op een congres van ScienceWorks over de alfa- en gammawetenschappen in Utrecht.

Ook winnaar in 2013 en 2011

Tilburg University won de tweejaarlijkse prijs ook in 2013 en 2011. Rector Emile Aarts nam de award in ontvangst: “Het is een hele eer voor onze universiteit om deze prijs voor de derde keer te mogen ontvangen. Tilburg University is een universiteit die gespecialiseerd is in mens- en maatschappij wetenschappen, maar daar komt bij dat we het ook als onze taak beschouwen om mee te denken aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken.

Met die resultaten en samenwerking treden we naar buiten. Communicatie is our middle name.” Aanwezig waren ook directeur Communicatie & Marketing Hedvig Niehoff en hoogleraar Rianne Letschert.

Voor meer info over de Tilburg University check je de website.