logo

Tilburg University zoekt (tijdelijke) woonruimte voor internationale studenten

Internationale studenten

De TOP Week is in volle gang en veel studenten staan de popelen om een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen! Een nieuwe stad, nieuwe studie, nieuwe mensen en een nieuwe woning. Helaas is dat laatste niet voor iedereen even makkelijk. Van het groeiende aantal internationale studenten die naar Tilburg komen, hebben er een aantal heel veel moeite met het vinden van een woning.

Momenteel verblijven veel internationale studenten nog in hotels (zelfs bij de Beekse Bergen), hostels of in andere steden in Nederland. Augustus is de moeilijkste maand om een kamer te bemachtigen in Tilburg en omdat ze helaas nergens anders terecht kunnen, is dit de enige optie. Tilburg University en CDA Tilburg roepen daarom alle Tilburgers op, die een kamer leeg hebben staan, om eens na te denken over het (tijdelijk) in huis nemen van een internationale student.

Twee opties

Volgens Marlous Swinkels van Tilburg University zijn er twee mogelijkheden voor het in huis nemen van een internationale student. “Je kunt iemand tijdelijk in huis nemen. Daarmee gun je hem of haar de rust om met een studie te beginnen en vanaf daar op zoek te gaan naar permanente woonruimte. Of, mocht je toch een kamer leeg hebben staan, kun je een kamer voor een langere tijd verhuren aan een student.”

Marlous helpt met het koppelen van de studenten aan de Tilburgse families. “Spreek een keer met elkaar af, kijk of het klikt en of het leuk lijkt van beide kanten.” Mocht de ‘match’ doorgaan, kunnen de student en de familie vanaf daar onderling afspraken met elkaar maken over een periode, regels en andere zaken.

Marlous heeft de afgelopen weken al heel wat studenten aan families gekoppeld. En ze krijgt ook hele enthousiaste reacties van beide kanten. “Ik kreeg laatst een foto doorgestuurd van een Italiaanse jongen die op zijn eerste dag gezellig aan de keukentafel zat met de hele familie. Hij was zelfs al toegevoegd in de WhatsApp groep van het gezin!”

Een nieuwe cultuur in huis

Lijkt het jou ook leuk om (tijdelijk) een nieuwe cultuur in huis te nemen? Neem dan zeker even contact op met Marlous Swinkels via 013 466 3785 of door te mailen naar m.swinkels@uvt.nl.