Tilburg verandert in tiendaags festival: alles over de Tilburgse Kermis 2019

tilburgse kermis

Met kilometers aan attracties, heel erg veel feestjes, meer dan een miljoen bezoekers en gigantisch veel activiteiten is de Tilburgse Kermis de grootste van de BeNeLux. Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli strijkt de kermis weer neer in de binnenstad. Alles wat je moet weten, lees je in dit artikel. 

Alvast in de stemming komen? We geven je in dit artikel 13 redenen waarom je zeker naar de Tilburgse kermis moet komen.

Teleperformance

Openingstijden kermis

Misschien wel het belangrijkste: wanneer kun je de kermis bezoeken? We zetten de openingstijden voor je op een rijtje. Let op: dit zijn de openingstijden en sluitingstijden van de attracties (check hier de attractielijst). Bij de verschillende kroegen die grenzen aan het kermisterrein feesten ze tot diep in de nacht door.

  • Vrijdag 19 juli: 15:00 – 01:00 uur: check de foto’s
  • Zaterdag 20 juli: 12:00 – 01:00 uur: check de foto’s
  • Zondag 21 juli: 12:00 – 01:00 uur: check de foto’s
  • Maandag 22 juli: 12:00 – 01:00 uur: check de foto’s
  • Dinsdag 23 juli: 12:00 – 01:00 uur: check de foto’s
  • Woensdag 24 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Donderdag 25 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Vrijdag 26 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Zaterdag 27 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Zondag 28 juli: 13:00 – 24:00 uur

Nieuw tijdens de kermis

Ook dit jaar zijn er een aantal zaken nieuw tijdens de kermis. Zo zijn er geen kortingsbonnen meer, maar kun je bij Albert Heijn sparen voor korting op attracties. Ook keert het reuzenrad terug van weggeweest.

Erg gaaf: je kunt dit jaar een helikoptervlucht over de kermis maken. Check dit artikel voor de mogelijkheden. Blijf je liever op de grond? Sla dan de Spoorzone niet over. Theaterfestival LunaLunaLuna strijkt hier tien dagen lang neer.

De Amstel Bierhal keert dit jaar grootser terug dan ooit. Ze hebben een buitenterras en zijn tijdens de hele kermis eerder open. Je kunt er in de middag al genieten van een theatraal programma. Ook de officiële opening staat bij de bierhal op het programma. Wil je al eerder aan de gang? Het Piusplein organiseert dit jaar voor het eerst de grootste VrijMiBo van Tilburg tijdens de kermis.

Op de Heuvelring wordt er een stadsstrand gebouwd. Hier kun je genieten van lekkere cocktails en verschillende optredens. Dave Roelvink draait hier bijvoorbeeld twee keer een setje.

Goed om te weten: met deze plasbon kun je gratis plassen bij de toiletvoorzieningen aan de Gasstraat.

Kermisprogramma’s

Tijdens de kermis is er iedere dag enorm veel te doen. Van de Amstel Bierhal tot de Desperados Road Show, van de Stadhuisstraat tot Café Philip en van de Oranjestraat tot het Piusplein. Check in de onderstaande dagprogramma’s de leukste feestjes en activiteiten per dag.

PS. klik erop en je ziet de allerleukste feestjes en artiesten per locatie.

Eten op de kermis

Wil jij een lekker hapje eten op de Tilburgse kermis? Check dan dit artikel:

Bereikbaarheid kermis

De Tilburgse Kermis heeft gevolgen voor het verkeer in en rondom het centrum. Daarom zijn de volgende artikelen handig om te bekijken:

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: