Tilburg-Waalwijk is dé logistieke hotspot in Nederland: volop toffe banen beschikbaar!

De regio Midden-Brabant (om precies te zijn: Tilburg-Waalwijk) is voor het derde jaar op rij verkozen tot beste logistieke hotspot van Nederland. In de logistieke sector manifesteren diverse bedrijven in de regio zich als toonaangevend, inspirerend en innoverend. Dat levert ook een hoop toffe banen op. Wat het werken in de logistieke sector van Tilburg zo gaaf maakt? De Tilburgse cabaretier Jochen Otten – bekend van de Sluipschutters – legt het je graag uit. Maak jij ook een smart move en ga je werken in de logistieke hotspot van Nederland?

Even wat feiten en cijfers op een rijtje. Er zijn maar liefst 28.000 banen in de logistiek in onze regio. Dat betekent dat 12,8% van de werkgelegenheid in onze regio bestaat uit de logistieke sector. Één op de zeven Tilburgers werkt in de logistiek en dat kunnen er op termijn veel meer worden.

Zij werken allemaal bij gave toonaangevende bedrijven. De regio Tilburg-Waalwijk heeft namelijk maar liefst drie miljoen vierkante meter aan warehouse oppervlakte. De logistieke sector trekt ook de jeugd aan. Zo starten er in de regio jaarlijks 450 MBO-studenten, 600 HBO-studenten en 270 studenten aan de universiteit met hun eerste stappen in hun logistieke carrière.

Werken in de logistiek

In de logistieke sector zijn ook in onze regio nog genoeg vacatures in te vullen. Daarom zijn gemeente Tilburg, Midpoint Brabant en gemeente Waalwijk samen een project gestart om de logistieke sector in de spotlights van werkzoekenden te zetten. De naam van dit project: Smart Moves. Zij werken nauw samen met Jongerenpunt Midden-Brabant om jongeren in te laten stromen in de logistiek en WSP Midden-Brabant voor werkzoekenden tussen de 23 en 67 jaar.

Cabaretier Jochen Otten heeft zich aan dit project verbonden en legt je op een informele laagdrempelige manier uit wat de logistieke sector in onze regio allemaal te bieden heeft. Bekijk de video’s hieronder om te bekijken wat Midden-Brabant nu zo’n logistieke hotspot maakt, wat er zo leuk is om in de sector te werken, de rol van digitalisering in de logistiek en om te zien wat ze in de regio doen aan verduurzaming.

 

Logistiek in de regio Tilburg

Verschillende toonaangevende logistieke bedrijven zijn in de regio Tilburg gevestigd. Denk aan Rhenus aan de A58. Zij hebben één van de meest duurzame logistieke gebouwen op de wereld. Maar ook bedrijven als bol.com, Syncreon, Coolblue, Ahold, DB Schenker, GVT en Logistic Force zijn in Tilburg of de directe omgeving gevestigd.

Over Midpoint Brabant Smart Logistics

Midpoint Brabant zet zich in om de logistieke sector in Midden-Brabant meer en meer op de kaart te zetten. Ze onderscheiden zich door een succesvolle samenwerking tussen ondernemingen, onderwijs en overheden. Daarnaast focussen ze zich op drie kernthema’s: digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling.

Meer informatie

Wil je meer weten over de logistieke sector in de regio? En wil je weten waarom het een interessante sector is om in te werken? Bekijk dan snel deze website. Hier lees je alle feiten en cijfers en vind je misschien wel je nieuwe droombaan.

infographic smart move