Tilburg-Waalwijk voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot belangrijkste logistieke hotspot van Nederland

Logistieke Hotspot

Voor de derde keer op rij is Tilburg-Waalwijk uitgeroepen tot belangrijkste Logistieke Hotspot van Nederland. De regio kreeg de meeste stemmen in de jaarlijkse nationale verkiezing. Een bijzondere prestatie want alleen regio Venlo-Venray slaagde er in de historie van de verkiezing ooit eerder in om 3 keer achter elkaar te winnen. Uitschieter dit jaar is Eindhoven-Helmond met een 4e plek. Regio West-Brabant eindigt net als vorig jaar op de 2e plaats gevolgd door Venlo-Venray. 

Panel met experts

Een panel van 32 logistiek vastgoed experts maakte de keuze voor de belangrijkste logistieke hotspot. De verkiezing is een initiatief van Logistiek.nl. Tilburg-Waalwijk kreeg veruit de meeste stemmen in de 3 belangrijkste criteria van deze verkiezing: beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en medewerking overheid. Bij de andere 7 criteria die onderdeel zijn van de verkiezing: motivatie personeel, infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke hotspots, duurzaamheid en de best presterende nationale e-fulfilment hotspotregio, de nationale distributie hotspotregio en crossborder e-fulfilment hotspot kreeg Tilburg-Waalwijk overall ook de meeste voorkeurstemmen van de panelleden.

Bij het opstellen van de logistieke hotspot ranking zijn dit jaar voor het eerst ook de stemmen meegeteld van nieuwsbriefabonnees van de website en de 10 grootste logistiek dienstverleners van Nederland. 190 nieuwsbriefabonnees gaven de meeste stemmen aan Eindhoven-Helmond gevolgd door Tilburg-Waalwijk en Arnhem-Nijmegen. West-Brabant en Venlo-Venray eindigen bij de lezersstemming op respectievelijk plaats 4 en 6.

Unieke samenwerking

Ronald Bakker, lid stuurgroep Midpoint Brabant Smart Logistics en wethouder economische zaken van de gemeente Waalwijk, is trots op de prolongatie van de logistieke hotspot nummer 1 positie van Tilburg-Waalwijk. “Dit succes is zeker ook te danken aan de unieke triple helix samenwerking van ondernemers, overheid en onderwijs in Midden-Brabant. Via Midpoint Brabant hebben we hier met z’n allen jarenlang structureel aan gewerkt.”

Jorn Versteijnen, lid stuurgroep Midpoint Brabant Smart Logistics en algemeen directeur van Versteijnen Logistics in Tilburg, vult aan: “Het is een groot compliment dat niet alleen het expertpanel maar ook de nieuwsbriefabonnees van Logistiek.nl Tilburg-Waalwijk hoog waarderen. Een teken dat onze integrale benadering van slimme en duurzame logistiek haar vruchten afwerpt.”