Tilburg werkt zich in het zweet tegen honger in de wereld

World Food Programme

Op zaterdag 14 oktober is restaurant EVE het decor voor de strijd tegen honger in de wereld. 110 spinners klimmen op de hometrainer om al zwetend geld in te zamelen voor het World Food Programme. Op de aangrenzende Food Fair zijn diverse streekproducten te koop. De opbrengsten worden ingezet ten goede van het World Food Programme.

Zero Hunger Games

De Zero Hunger Games, het evenement dat op 14 oktober plaatsvindt in restaurant EVE in Tilburg, staan in het teken van doel twee van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties; Zero Hunger. Stichting TypischTilburg komt met een uniek evenement waarmee zij een steentje bijdraagt aan het bereiken van voedselzekerheid in de wereld. Als eten een mensenrecht is, dan is het wereldwijd uitschakelen van honger de ultieme uitdaging en daar zet Stichting Typisch Tilburg i.s.m. EVE zich graag voor in. De organisatie heeft het World Food Programme (WFP), een grote humanitaire organisatie, strijdend tegen honger wereldwijd, geselecteerd als het doel waaraan de opbrengst van het evenement gedoneerd wordt. Voor iedere gedoneerde €0,20 verschaft het World Food Programme één maaltijd aan een kind in hongersnood. Voor € 40,- voedt het World Food Programme een kind een jaar lang. De organisatie hoopt 15.000 maaltijden bij elkaar te fietsen.

TilburgSpint

Het is de allerlaatste en meest bijzondere editie van TilburgSpint. 110 sportievelingen werken zich tijdens de vier uur durende spinningmarathon in het zweet voor het World Food Programme. In 2009 werd er voor het eerst door 300 spinners gefietst voor het goede doel in Poppodium 013. “In 2018 beleeft het sportieve evenement de ‘final edition’. “Voor de laatste keer gaan we 4 uur spinnen voor #ZEROHUNGER. Ditmaal in een prachtige nieuwe locatie in de Spoorzone: EVE,” aldus Ben Smit (voorzitter Stichting TypischTilburg). Het evenement wordt geleid door de spinning instructeurs John Bruers, Ilco Jansen, Jochem ten Böhmer en Ben Smit. De deelnemers wordt vermaakt met een DJ, Break-Dance en live zang. Voor 35 euro huur je vier uur lang een fiets waarop je tegelijk met 109 sportievelingen je inzet toont voor het goede doel. Meedoen kan individueel of in teamverband. Inschrijven voor TilburgSpint kan via shop.tilburgspint.nl (let op, er zijn slechts nog enkele fietsen verkrijgbaar!).

Brabant Celebrates Food

Rondom de draaischijf buiten bij de polygonale loods van EVE strijkt een Food Fair neer. De Food Fair is gericht op gezonde voeding en streekproducten van lokale voedselproducenten. Een bijzonder gelegenheid om kennis te maken met gezonde streekproducten die Tilburg reik is. O.a. Kaaszaak, Stadstuin, NoFoodWasted, Zuiderzwam en Masal zullen deelnemen aan de markt. De Food Fair vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Kom 14 oktober vanaf 12.00 uur naar EVE. Fiets mee of moedig aan en sla je slag op de Food Fair. Het evenement is gratis toegankelijk en start om 12.00 uur. Van 14.00 tot 18.00 uur wordt er gefietst voor het World Food Programme.