Tilburg wordt opgefleurd met grootste zaaicampagne ooit

zaaicampagne

Verschillende partijen zoals de Bijenstichting, Nudge en the Pollinators organiseren een landelijke zaaicampagne. Op 22 april vindt de Nationale Zaaidag door het hele land plaats. Ruim 1.000 voedselbanken voor bijen verspreiden miljoenen biologische zaden.

Zaaicampagne

Eén van de lokale voedselbanken is te vinden bij stichting OpGroeneVoet. Coördinator van de stichting, Janneke de Vries: “In verband met het coronavirus zal de zaaicampagne in Tilburg ook iets anders verlopen dan gepland. De campagne gaat wel door, omdat het nog steeds belangrijk is om aandacht te besteden aan bijen en biodiversiteit, maar er wordt natuurlijk aangeraden fysiek contact te vermijden bij het uitdelen van de zaadjes. Maar de stad kan wel weer wel een opfleurmomentje gebruiken!”

OpGroeneVoet

Stichting OpGroeneVoet werkt al jaren aan het vergroenen en opfleuren van Tilburg. Ooit begonnen met het Schónste Strotje van Tilburg, organiseren zij nu al sinds 2014 acties zoals de oproepen voor geveltuintjes, het plaatsen van plukfietsen, een plantjesruilmarkt, het Blije Bijenfestival voor kinderen, de Opfleurmeisjes op festivals en dit jaar het project #1000BlauweTuinen.

In Goirle en Tilburg kan je, zolang de voorraad strekt, vanaf 15 april gratis een zakje verantwoord bloemenmengsel ophalen, nadat je je hebt aangemeld via de site.