Tilburg zet Culturele Hoofdstad in de spotlight

Wethouder fietst voor Tilburg om kandidatuur Brabant Culturele Hoofdstad

Brabanders kunnen vanaf vandaag laten zien dat ze zin hebben in de titel Culturele Hoofdstad van Europa. Een speciale ‘Culturele Hoofdstad stand’ doet de deelnemende steden en de provincie aan. Deze ronde volgt op de presentatie van het officiële bidbook van 2018Eindhoven |Brabant, die gisteren plaatsvond. Inwoners van Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Helmond en Eindhoven kunnen door één minuut te fietsen op speciale energy bikes Culturele Hoofdstad in de spotlight zetten. Na het fietsen krijgen de deelnemers een 2018Eindhoven|Brabant zaklamp. Uiteindelijk kan iedereen met deze zaklamp op zaterdagavond 10 november tijdens Glow samen met tienduizenden Brabanders aan Europa laten zien dat wij in Brabant klaar zijn voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Marjo Frenk, de verantwoordelijk wethouder in Tilburg voor de kandidatuur van Brabant Culturele Hoofdstad 2018, zet zich tijdens de Cultuurnacht op 27 oktober in voor deze actie. Rond 20:30 uur fietst zij in de tent op de Heuvel om Tilburg in de spotlight te zetten. Daarmee vraagt zij aandacht voor de kandidatuur, waar ook Tilburg aan meedoet.

Wat gebeurt er in de Culturele Hoofdstad stand?
– Iedereen wordt uitgenodigd zijn stad in de spotlight te zetten en zo te laten zien dat zij zin hebben in de titel Culturele Hoofdstad van Europa.
– Twee personen starten met fietsen, de muziek en de lampen gaan aan: Culturele Hoofdstad wordt in de spotlight gezet.
– De deelnemers fietsen tegen elkaar en kunnen tijdens het fietsen zien hoeveel Kilowatt aan energie bij
elkaar is gefietst. De deelnemer die na 1 minuut het meeste KW bij elkaar heeft gefietst heeft gewonnen.

Van iedere stad krijgt de persoon die de meeste KiloWatts heeft opgewekt een speciale VIP toegang voor de opening van GLOW op 10 november aanstaande.

2018Eindhoven|Brabant, kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018
Als jonge stad van pioniers, design en experiment geeft Eindhoven aan Nederland de kans om cultuur op een andere wijze te presenteren aan Europa; innovatiever en uitdagender dan de meer traditionele culturele hoofdsteden dat tot op heden gedaan hebben. Met zijn netwerksamenleving, zijn slimme economie (gebaseerd op kennis en open innovatie) en zijn cultuur van samenwerking staat Eindhoven model voor het nieuwe Europa. Eindhoven zet dan ook, samen met de partnersteden, de creatieve kracht van kunst en cultuur in voor nieuwe inzichten voor de Europese samenleving. Het programma voor Culturele Hoofdstad is één grote culturele proeftuin waar volop geëxperimenteerd, onderzocht en getest kan worden en heeft als motto: “Imagination designs Europe”.