Tilburg4Globalgoals-Boulevard strijkt tijdens de Tilburg Ten Miles in de Spoorzone neer

inschrijvingen tilburg ten miles

Hoe kunnen we samen zorgen voor een eerlijke en duurzame wereld? Op zondag 25 september kunnen bezoekers van de CZ Tilburg Ten Miles (TTM) daar alles over te weten komen op de Tilburg4GlobalGoals-Boulevard. De boulevard is direct achter de finish van TTM en biedtdiverse inspirerende belevingen voor jong en oud.

Tilburg4GlobalGoals

Wereldwijd werken we samen aan 17 zogenoemde Global Goals: diverse doelen om de wereld eerlijker en duurzamer te maken. Denk hierbij aan doelen als betaalbare, duurzame energie en een beter klimaat. Maar ook aan geen armoede en een goede gezondheid voor iedereen. In Tilburg zet een breed netwerk van sociaalmaatschappelijke en mondiale organisaties, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en gemeente Tilburg zich hiervoor in. Samen vormen zij Tilburg4GlobalGoals, dat sinds 2018 sponsor is van de CZ Tilburg Ten Miles. Onder het motto a run to 17 Global Goals vragen zij dit jaar aandacht voor alle doelen op 25 september, de 7e ‘verjaardag’ van de Global Goals. Zo dragen alle TTM-lopers het logo van Tilburg4GlobalGoals. Op de route van de 10EM staan luchtbogen met de Global Goals en bijbehorende Tilburgse organisaties. Na het verlaten van het finishvak komen de lopers direct op de Boulevard.

Van energietips tot VR-belevingen, laat je inspireren!

Op de boulevard is van alles te zien, te doen en te beleven. Van een duurzame stad van Lego, ontdek- en bouwactiviteiten voor kinderen en energietips tot ervaringen met VR-brillen, muziek en gesprekken. Van een vogeltjesrace en goal schieten, tot een wandelend dagboek waar iedereen dromen en wensen voor een betere wereld in kan schrijven. Dit is slechts een kleine greep uit het uitgebreide en gratis programma. De boulevard is open van 10 tot 16.30 uur en loopt van het Johan Stekelenburgplein, de voorkant van de Lochal en restaurant RAW langs de Spoordijk en de parkeerplaats. De Boulevard wordt meegefinancierd door de Europese Unie.

Bekijk het volledige programma, deelnemende organisaties en alle 17 Global Goals op deze website.