Tilburger Agy Sardari vecht zich na zwaar blessureleed terug met wereldtitel MMA

agy sardari
Weer een wereldtitel naar Tilburg! Zaterdag 12 december heeft Tilburger Agy Sardari in Londen de wereldtitel MMA lightweight (-70 kg) Cage Warriors weten te winnen ten koste van Engelsman Jack Grant. Een prachtige prestatie van de Tilburger die zich in een recordtempo terugvocht na een hele zware blessure. 

Mogelijk herken je Agy van de foto. Dat zou goed kunnen! De Tilburger werkt – naast zijn professionele carrière in de vechtsport – als beveiliger. Je kon hem dan ook tegenkomen op de Korte Heuvel waar hij aan de deur stond bij Café Philip, bij Willem II of bij een Tilburgs evenement.

Terug na zware blessure

In september 2019 ging Agy nog onder het mes voor een hele zware knieoperatie. Een operatie waar normaal 18 tot 24 maanden revalidatietijd voor staat. Agy was echter al na 10 maanden klaar voor zijn volgende gevecht maar kon ten gevolge van Covid-19 pas eind oktober 2020 terecht in het Duitse Frankfurt. In Frankfurt wist hij op 1 avond 2 prof partijen voortijdig te beëindigen op respectievelijk submissie en knock-out.

Wereldtitel mee naar Tilburg

Sardari’s tegenstander in de UK – Jack Grant – is een van de top MMA-pro’s van Europa. Tussen beide vechters in lagen minimaal 34 pro-fights, 16 submissie’s en 14 knockouts. Beide vechters begonnen in de eerste ronden met het bestuderen van elkaar en bestookten elkaar met name met low-kicks naar de bovenbenen. Agy groeide steeds meer in de partij en na ronde twee was duidelijk dat hij conditioneel en qua staand vechten de meerdere was van Jack. De partij was van een enorm hoog niveau en in de 5e en laatste ronde wist Sardari Jack te overklassen om zo de wereldtitel mee naar Tilburg terug te nemen.
Agy heeft de ambitie om uit te komen in de UFC. Daarvoor moet hij nog een aantal keren deze wereldtitel verdedigen.