Nieuws

solomarathon bjorn van hamond
Let op! Dit artikel is al 252 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburger Bjorn loopt solomarathon vanaf Poppodium 013 naar de Bavaria brouwerij in Lieshout voor goede doelen

Super initiatief! Vertrekkend operationeel manager van Poppodium 013 Bjorn van Hamond vertrekt zondag 13 december om precies 10.13 uur voor zijn afscheidstournee. En niet zomaar een: hij loopt een solomarathon van Poppodium 013 naar Bavaria in Lieshout. De 42.195 meter tellende marathon loopt hij onder andere om aandacht te vragen voor de culturele sector, evenementen en horeca die het de afgelopen tijd zwaar te verduren hebben gehad. Ook wil Bjorn met de marathon geld ophalen voor Instituut Verbeeten.

Om drie mooie jaren bij het mooiste Poppodium van het land en de festivals WOO HAH en Roadburn Festival waardig af te sluiten, loopt Bjorn op zijn laatste dag deze pittige afstand van Tilburg naar Lieshout. “De situatie waar de culturele- en evenementen sector zich in bevindt, geeft me onvoldoende energie en heeft me doen besloten een nieuw avontuur aan te gaan,” aldus Bjorn. “Maar dat voelt best een beetje dubbel. Ik ga dit fijne en gedreven team ontzettend missen!”

Hoewel hij afscheid neemt als operationeel manager van het Poppodium, is van een afscheid van zijn geliefde stad geen sprake. “Ik blijf betrokken bij mijn stad en bij 013. Het mooie aan Tilburg is hoe alles en iedereen met elkaar samenwerkt en in verbinding staat. Zeker in coronatijd weet men elkaar te vinden en ontstaan er prachtige initiatieven.”

Opbrengsten naar Instituut Verbeeten

Vandaar een gepast afscheid: vanuit zijn vertrek bij 013 loopt hij langs tal van belangrijke cultuurinstellingen en horecagelegenheden in het centrum van Tilburg. Niet alleen loopt Bjorn voor bewustwording, hij wil met zijn run ook geld ophalen voor onderzoek tegen kanker.

“Ik ben al een aantal jaar betrokken bij de organisatie van de Verbeeten Challenge, een sportief evenement dat nu niet kan plaatsvinden. Het is lastig om deelnemers en sponsoren te enthousiasmeren in deze tijd. Maar het is echt belangrijk dat ook onderzoek doorgaat en daar is geld voor nodig.”

Wij vinden dit daarom een prachtige eindsprint naar een nieuw avontuur! Wil jij Bjorn en daarmee het Instituut Verbeeten steunen? Doneren kan via deze link. Daar is ook te zien hoe je Bjorn kan volgen in zijn voorbereidingen naar 13 december.

Heel veel succes Bjorn!