Tilburger Khalil maakt doorstart met Go-Britain in Heuvelstraat: ‘Nu alles rechttrekken, in 2021 knallen’

Go-Britain Tilburg

Liefde voor de stad, voor de urban culture en het bedrijf Go-Britain. Dat zijn de beweegredenen voor de 34-jarige Tilburger in hart en nieren Khalil Jama om een doorstart te maken met Go-Britain. Het deed Khalil zoveel pijn toen hij eind juli als regiomanager te horen kreeg dat het bedrijf faillissement ging aanvragen, dat hij besloot om zelf een doorstart te maken. En dus kunnen we dankzij Khalil en zijn drie collega’s godzijdank nog genieten van de winkel in de Heuvelstraat.

We gaan even terug in de tijd. Khalil komt in 2010 werken bij de Go-Britain in de Heuvelstraat. Eerst als fulltimer, daarna als bedrijfsleider en even later wordt hij regiomanager. De winkel in Tilburg loopt goed. Helaas is er een aantal andere vestigingen waar het wat minder gaat. De eigenaar van Go-Britain besluit een faillissement aan te vragen. “Toen kregen we zoveel liefde van onze klanten. Mensen kwamen langs om te zeggen hoe jammer ze het vonden dat we weggingen. Die reacties gaven mij een boost. Ik kon dit niet kapot laten gaan.”

En dus ging Khalil in gesprek met de vorige eigenaar. Het resultaat: een doorstart van de winkel in Tilburg en de webshop. “Ik ben gemaakt voor Go-Britain. De community-gedachte die we hebben, de diversiteit in de winkel, de verschillende subculturen die we bedienen en het bereik dat we met een kleine groep hebben.”

Hoewel de winkel nu op drie verdiepingen open is, worden dat vijf verdiepingen in 2021. “We zijn nu alles van het faillissement aan het rechttrekken om het jaar goed te kunnen afsluiten. Vanaf het nieuwe jaar willen we gaan knallen.”

Tofste streetwear winkel van Tilburg

Uiteindelijk is het doel van Khalil om de tofste streetwear winkel van Tilburg te worden. “Ik wil verschillende subculturen bedienen. We hebben hier een Ladybird skatepark en prachtige skatebanen in bijvoorbeeld het Spoorpark. Maar die gasten kunnen nergens terecht voor hun kleding. Ik wil die plek voor ze zijn. Dat geldt ook voor hiphop en andere subculturen.”

Momenteel heeft Go-Britain met merken als The North Face, HUF, Carhartt, Tommy Jeans, Adidas en Thrasher al een uitgebreid merkenpakket. “Dat wil ik ook uitbreiden. Zo ben ik in gesprek met merken als Patagonia en Diamonds Supply. En ik zou het tof vinden als we weer Daily Paper kunnen verkopen.”

Het concept van Go-Britain vindt Khalil ijzersterk. “We zijn een krachtig merk. En aangezien de winkel in Tilburg nu de enige winkel in Nederland is, kunnen we ervoor zorgen dat mensen uit heel het land naar Tilburg komen.” Elkaar helpen in Tilburg vindt Khalil ook enorm belangrijk. “We moeten het in Tilburg met zijn allen doen. Ik zie dan ook niet echt concurrenten. Als mensen hier binnen komen voor een Nike-schoen, verwijs ik ze door naar Re-Issue. En voor iets anders weer naar Le Flux of STUEN bijvoorbeeld. Ik hoop dat dit andersom ook het geval is. Wij zijn samen Tilburg en op deze manier maken we onze eigen stad op winkelgebied veel sterker.”

go-britain tilburg

Liefde voor Tilburg

Khalil is een trotse Tilburger. Hij omarmt alles wat Tilburg is. Je ziet hem dan ook regelmatig in een Willem II trainingspak in de winkel. Een rood-wit-blauwe soldaat zoals hij zichzelf omschrijft met een knipoog. “Veel spelers van Willem II komen hier in de winkel. Ik heb hier ook een gesigneerd shirt liggen. Die krijgt nog een mooi plekje in de Tilburgse wall of fame in de winkel straks.”

De liefde voor Tilburg wil Khalil verder doorvertalen in zijn winkel. “We willen Tilburgse talenten helpen en een podium bieden. Zo helpen we danseressen en artiesten aan kleding als ze bijvoorbeeld een clipshoot hebben. Dat willen we nog meer gaan doen. Zo gaan we ook het merk Latest Delivery voeren in de winkel. Dit is een opkomend kledingmerk van een jonge Tilburger met passie voor streetwear.”

Webshop gaat verder in samenwerking met Tour de Ville

Naast de winkel in de Heuvelstraat, is de webshop ook doorgestart. En dus kun je online ook de producten van Go-Britain aanschaffen. Misschien krijg je dan wel een fietskoerier aan je deur met je pakketje. Britain werkt namelijk samen met het bedrijf Tour de Ville. Zij brengen met fietskoeriers op een duurzame manier pakketjes rond.

“We vinden het belangrijk om duurzaam en lokaal te ondernemen. De samenwerking met Tour de Ville zorgt ervoor dat onze producten op een groene en duurzame manier bij onze klanten terechtkomt. Daarnaast is het een Tilburgs bedrijf en vinden we het belangrijk om lokaal samen te werken.”

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Go-Britain de komende tijd gaat doen? Zorg dan dat je ze blijft volgen op Instagram en Facebook.

En heb jij een bedrijf dat regelmatig pakketjes of briefpost verzendt en interesse heeft in een duurzame manier van bezorgen in samenwerking met een lokaal bedrijf? Check dan de website van Tour de Ville en informeer naar de mogelijkheden.