Tilburger Menno van Gorp wint het WK Breakdance

Menno van Gorp

Afgelopen weekend heeft de Tilburgse Menno van Gorp de finale van het WK Breakdance gewonnen. Hij is hiermee de beste b-boy ter wereld en voor de tweede keer wereldkampioen. In de Gashouder in Amsterdam wist de 28-jarige breakdancer in totaal vijftien andere deelnemers uit negen verschillende landen te verslaan.

Menno werd door de jury bekroond om zijn unieke moves en energieke show. Voor het eerst in de geschiedenis vond deze internationale competitie – Red Bull BC One World Final – in Nederland plaats.

foto: Little Shao

Red Bull BC One competitie

De Red Bull BC One competitie is een wereldwijd begrip en vond dit jaar voor het eerst plaats in Nederland. Vorige edities werden georganiseerd in wereldsteden als New York en Tokyo. De wedstrijd heeft een enorme fanbase vanuit de hiphop scene, waar breakdance een onderdeel van is. Naast wedstrijden waren er ook verschillende dans- en muziekworkshops, lezingen, exposities en battles. Het hoogtepunt waar iedereen naar uitkeek was de Red Bull BC One World Final. Nederland was dit jaar goed vertegenwoordigd met twee deelnemers: Menno van Gorp en Shane Boers.

Menno van Gorp versus Wing

Tijdens het wereldkampioenschap, dat live werd uitgezonden op RTL5, namen de zestien beste breakdancers van de wereld het tegen elkaar op voor het oog van een vijfkoppige jury. In de laatste battle nam Menno van Gorp het op tegen de Koreaanse danser Wing. Uiteindelijk wist Menno de jury te overtuigen met zijn moves en ging hij er met de wereldtitel vandoor.

Menno van Gorp: “Het is een absolute eer om in mijn thuisland te winnen van de wereldtop. Het publiek gaf me zoveel extra energie dat ik echt boven mezelf ben uitgestegen.”

De wedstrijd gemist maar toch benieuwd naar de moves van Menno? Bekijk de finale dan hier terug.