Tilburger Robin Zwiers genomineerd voor Mensa Fonds Awards

Op zondag 10 april 2022 wordt voor de negende keer de Mensa Fonds Awards – de ‘hoogbegaafdenprijzen’ – uitgereikt. Tilburger Robin Zwiers is genomineerd voor de Mensa Fonds Publieks Award 2022. Lees snel verder.

Mensa Fonds Awards

Mensen of organisaties die het verschil maken met of voor hoogbegaafden. Dát zijn de kandidaten voor een Mensa Fonds Award. De Stichting Mensa Fonds reikt deze Awards al sinds 2013 uit. Er zijn drie Awards. Bij de Publieks Award ligt die beslissing bij het publiek: er kan tot 31 maart worden gestemd.  De uitreiking van de Mensa Fonds Awards vindt plaats op zondagmiddag 10 april in De Balie in Amsterdam. De uitreiking en de interviews met de genomineerden is gratis live te volgen via Vimeo. Wil je de uitreiking volgen? Dan kun je je aanmelden op deze website.

Over Robin Zwiers

Een anders dan anders aanpak. Dat typeert Robin Zwiers. De Tilburger zet met zijn bedrijf De Jonge Strateeg het spelen van bordspellen in om kinderen en jongeren met hoogbegaafdheid en autisme te begeleiden. Kinderen kunnen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks meedoen. Het spelen van spellen stimuleert de hersenontwikkeling en vaardigheden als samenwerking, communicatie en planning. Daarnaast ontstaan nieuwe vriendschappen met gelijkgestemden, iets wat voor hoogbegaafden niet altijd vanzelfsprekend is.

Stemmen

Voor de Publieks Awards kan tot en met 31 maart gestemd worden op Hoogbegaafd de Podcast (Kristel van Eijk), de Week van de Hoogbegaafdheid (Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer) en De Jonge Strateeg (Robin Zwiers). Stemmen op Robin Zwiers en zijn bedrijf De Jonge Strateeg? Dat kan via deze website.