Tilburger start nieuw project: Tilburg Safari

Tilburg een saaie en lelijke industriestad? Helemaal niet! Ga mee op safari door de zesde stad van het land en krijg een nieuwe blik op onze alledaagse omgeving op Facebook en Instagram van Tilburg Safari.

Tilburg Safari

Iedere dag staat er een nieuwe foto op de kanalen van Tilburg Safari. Het is aan de volgers om te raden waar het plaatje is gemaakt. Een leuke interactieve manier om te laten zien dat je trots bent op 013, want misschien komt er wel een plekje voorbij dat je heel goed kent. Initiatiefnemer voor dit project is Tilburger Youssef Zerrouk. “Ik ben zowat mijn hele leven nauw betrokken bij Tilburg. En als echte Tilburger weet ik hoe mooi onze stad is”, zegt hij.

Mooie stad

“Het is een rauwe, maar tegelijkertijd ongedwongen stad. Met veel mooie, vreemde. Bekende, onbekende en aparte pareltjes. Van verborgen parkjes en pleintjes tot imposante gebouwen. Een mix van modern en klassiek. Ik wil dat graag weergeven in een dagelijkse fotoserie. Zodat elke Tilburger, of iemand die Tilburg wil leren kennen, kan meegenieten.” Veel niet-Tilburgers vragen Youssef regelmatig waarom hij toch in zo’n lelijke industriestad woont. “Ik zeg dan dat ze niet begrijpen, of misschien niet willen zien, hoeveel mooie plekjes er zijn.”

Community

“Ik zou het leuk vinden als er een soort community ontstaat rond Tilburg Safari. Uiteindelijk moet het niet alleen om mijn foto’s draaien, maar ook om foto’s van het publiek. Dan kan iedereen van elkaar raden waar die gemaakt zijn. En als je het niet raadt, raak je misschien wel verwonderd over dat ene mooie plekje dat je nog niet kende!”