Twee Tilburgers door naar castingdag Expeditie Robinson

castingdag

Een paar weken geleden schreven we dat een aantal Tilburgers in de race zijn om mee te doen aan Expeditie Robinson. De kans dat iemand onze mooie stad gaat vertegenwoordigen is inmiddels een stuk groter geworden! Maar liefst twee mannen (Marcel Jongbloets & Bram van der Wielen), afkomstig uit de gemeente Tilburg, hebben namelijk de top 7 behaald en zijn daarmee door naar de castingdag. Wij spraken Bram van der Wielen, die zijn enthousiasme niet kon verbergen.  

Foto: Facebook

‘Ik heb er alles aan gedaan’

Het idee om mee te doen aan Expeditie Robinson spookte al langer door het hoofd van Bram, die momenteel in Udenhout woont. Afgelopen week schakelde hij alles en iedereen die hij kende in om in de top 7 terecht te komen. “Collega’s, familie, vrienden, Omroep Brabant, Brabants Dagblad én Tilburg.com. Ik heb er alles aan gedaan.” Bram had de hele week vrij weinig geslapen en sprong dan ook een gat in de lucht toen hij op maandagochtend om 10:00 uur officieel in de top 7 stond.

‘Meteen een Personal Trainer ingeschakeld’

De eerste keer dat we Bram belden, kregen we hem niet te pakken. “Ik stond voor het eerst in tijden weer in de sportschool,” vertelde hij later. Op de vraag of dat ook speciaal is voor de castingdag van Expeditie Robinson, moet hij lachen. “Ja ik ben meteen maar met een personal trainer gaan praten. Stap één in het Robinson avontuur was het krijgen van genoeg stemmen, maar stap twee is absoluut het fitter maken van mijn lichaam”.

Geheime wapen

Bram verwacht dat hij tijdens de castingdag zowel fysieke als mentale tests moet doorstaan. Uiteindelijk blijven er van de honderd kanshebbers maar zeven over die ook daadwerkelijk het Expeditie avontuur aangaan. “Ik ben misschien niet de sterkste of de slimste, maar ik hoop dat ik de kans krijg om een praatje over mezelf te houden. Ik zit al jaren in de verkoop, dus dat gaat absoluut mijn geheime wapen zijn.”

Wij wensen zowel Bram van der Wielen als Marcel Jongbloets veel succes tijdens de castingdag en hopen uiteraard dat iemand onze stad op Robinsoneiland gaat vertegenwoordigen!