Nieuws

NK Tegelwippen
Let op! Dit artikel is al 36 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgers verruilden maar liefst 23.672 tegels voor groen tijdens het NK Tegelwippen

De strijd om de tegels is gestreden! Het NK Tegelwippen ging begin dit jaar van start. Het doel? Zo veel mogelijk tegels verruilen voor groen. Op die manier hebben we de stad samen een stukje groener gemaakt. En die vergroening is superbelangrijk. Nu de competitie erop zit, blikken we samen terug op het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2021.

De uiteindelijke tegelstand

Om het aantal gewipte tegels bij te houden, werd de tegelstand bijgehouden in de Tegelteller. De winnaar van het NK Tegelwippen werd gemeente Rucphen, bij Roosendaal en Etten-Leur. Gemeente Tilburg is op een mooie 33e plaats geëindigd (van de 81). Natuurlijk hoeft de eindstand niet te betekenen dat we stoppen met Tegelwippen!

Tegelwippen met Stichting op Groene Voet

In de Tilburgse wijk Groenewoud hielp Stichting Op Groene Voet de bewoners een handje met tegelwippen. Dit deden zij door in samenwerking met GroenRijk Tilburg het groen naar de wijkbewoners toe te brengen. Kwamen zij hun tegels naar de container brengen, dan kregen ze hier direct een plantje voor terug.

Janneke van Stichting Op Groene Voet

Tips en inspiratie

Ben jij geïnspireerd en ga je graag nog door met het vervangen van tegels voor groen? Zeker doen! Neem dan nog eens een kijkje op de website van NK Tegelwippen. Daar vind je namelijk nog steeds tips en inspiratie.