Tilburgers bezetten vier plekken in de Top 100 DJ’s

Tilburgers

Het is wereldwijd bekend dat Nederland een broedplaats is voor uitzonderlijk DJ-talent. 29 artiesten die in de Top 100 DJ’s van DJ Mag staan komen namelijk uit ons landje. Elf daarvan komen uit Noord-Brabant, waarvan er maar liefst vier in Tilburg wonen. Hieronder een overzicht.

#33 Fedde Le grand

Fedde Le grand (35 jaar) staat al een decennium in de top 30 van meest invloedrijke DJ’s ter wereld. Dit jaar staat hij op plaats 33 in de Top 100 DJ’s van DJ Mag. Hij is zijn carrière begonnen met een eigen drive-in show waarna hij resident werd in de Danssalon in Eindhoven. Na de monsterhit ‘Put your hands op for Detroit’ werd hij wereldwijd bekend. Tegenwoordig toert Fedde de wereld rond met shows en optredens op de grootste en meest legendarische dance vloeren zoals Coachella, Ultra en Sensation.

Het officiële anthem van de Tilburgse Roze Maandag 2015 ‘Feel The Love’ is door Fedde Le grand gemaakt. Benieuwd naar zijn favoriete tracks? Al jaren luisteren wekelijks miljoenen mensen naar zijn radioshow ‘Dark Light Sessions.’

#39 Bassjackers

Als nieuwe binnenkomer op plaats 39 in de Top 100 DJ’s van DJ Mag staan de Tilburgers Marlon Flohr en Ralph van Hilst. Op een middag ergens in 2007 besloten deze twee beste vrienden de krachten te bundelen. Marlon is de DJ van de groep en staat het meest in de spotlight. Ralph produceert de tracks vooral achter de schermen.

In 2011 werd de track ‘Mush Mush’ opgepikt en uitgebracht op het label ‘Musical Freedom’ van DJ Tiësto. Dit was de grote internationale doorbraak van het duo.  Tegenwoordig vliegen ze de hele wereld over om op te treden, van Ibiza tot Hongkong en hebben ze een residentie in The Light in Las Vegas. Benieuwd waarom ze wereldwijd geliefd zijn? Luister hier hun favoriete tracks en mash ups in de zeer succesvolle radioshow ‘Jackin’ Da Bass.’

Parkbeats 2015 door Bas Haans Fotografie
Marlon Flohr – DJ bij Bassjackers, hier draaiend bij Park Beats 2015 in het Tilburgse Leijpark. Foto: Bas Haans

#53 Brennan Heart

Op nummer 53 in de Top 100 DJ’s van DJ Mag vinden we de mede-Tilburger Fabian Bohn (33 jaar), alias Brennan Heart. Hij stond aan de wieg van het muziekgenre Hardstyle en is al jarenlang een van de grote helden binnen deze scene. Zijn eerste succesvolle track heeft hij gemaakt in zijn Tilburgse studentenkamer.

Tijdens ADE heeft hij in samenwerking met Q-dance het enige hard dance event georganiseerd in de Heineken Music Hall genaamd ‘I am Hardstyle.’ Zijn nieuwste tracks en favoriete platen zijn maandelijks te beluisteren in zijn radioshow ‘We R Hardstyle.’

#66 Firebeatz

Firebeatz is een duo bestaade uit mede-Tilburger Tim Smulders (30 jaar) en Jurre van Doeselaar (28 jaar). Dit jaar staan ze voor de tweede keer in de Top 100 DJ’s van DJ Mag op nummer 66. Het duo is ontstaan op de Rockacademie tijdens een opdracht om samen een track te maken. De eerste commerciële hit is zo dan ook  tot stand gekomen. De docent van de Rockacademie vond de track zo geweldig dat hij deze stuurde naar Fedde Le Grand. Deze nam de plaat meteen mee in zijn sets.

Na vele releases en remixes van grote internationale artiesten zijn ze niet meer weg te denken uit de dance scene. Ze toeren de hele wereld over en maandelijks kun je de favoriete platen beluisteren in ‘Firebeatz radio.’

Nog meer talent in Tilburg naast de DJ Mag Top 100

Naast deze bovenstaande artiesten is er nog meer groot DJ talent in Tilburg aanwezig. Wat dacht je van de Tilburgers Jordy Dazz, Apster, Joeysuki of Joris Voorn? Daarom vragen wij ons af: wie is jouw favoriete DJ uit Tilburg?