Tilburgers kamperen in eigen stad op ‘De Buurtcamping’

buurtcamping

Voor één weekend is Stadscamping Tilburg, op het voormalig Van Gend en Loosterrein, geen pop-up evenementencamping maar De Buurtcamping. Ze wordt op 15 tot en met 17 juli bewoond door alle mensen die de stad rijk is: van rasechte Tilburgers tot nieuwe Tilburgers, van muurbloempjes tot druktemakers en van peuters tot senioren.

Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. ”Met een pleerol onder de arm zien we er ten slotte allemaal even knullig uit.” Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen, samen te eten of een potje te badmintonnen leer je elkaar tijdens een ontspannen mini-vakantie beter kennen.

Kamperen leidt tot meer saamhorigheid in de stad

In 2013 startte De Buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam, inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een event voor heel Nederland. Zo worden er dit jaar tentjes opgezet in de gemeenten Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Tilburg. De Buurtcamping staat voor ontmoeting. Het doel is om de gemoedelijkheid van kamperen te combineren met het beter leren kennen van je buurtgenoten en zo de omgang met elkaar te versterken. Ze zorgt ervoor dat mensen uit diverse wijken en met verschillende achtergronden elkaar leren kennen en begrip voor elkaar vergroten. De Buurtcamping is een plek waar geen verschil is tussen jong en oud of arm en rijk.

Het succes van De Buurtcamping: Dé vrijwilligers

Samen met campinggasten en vrijwilligers wordt een divers en actief programma opgesteld met de hoofdthema’s: Sport & Spel, Cultuur & Natuur, Muziek & Theater en Eten & Ontmoeten. Denk hierbij aan de Schònste Tent van Tilburg maar ook aan kampvuurtalent, straattheater, kunst met afval en ouderwetse familiesport-wedstrijdjes en kinderactiviteiten. Benodigde materialen kunnen worden geleend via de campingwinkel van Tante Leen. Er wordt samen gekookt en gegeten met inspiratie uit internationale keukens. Iedereen die een bijdrage wil leveren kan zich melden via de website van de stadscamping.

Geen 1000 kilometer rijden

Files of jengelende kinderen op de achterbank zijn niet nodig als je gaat kamperen in eigen stad. Iedereen, uit alle wijken van Tilburg, is van harte welkom op de Tilburgse Buurtcamping. Campingtickets zijn verkrijgbaar via de website en ook via de Meedoenregeling. Ook voor meer informatie kun je de website bekijken.

Buurtcamping