Tilburgers kamperen op de middenstip tijdens De Buurtcamping

De Buurtcamping

Één keer per jaar opent Stadscamping Tilburg de poorten voor stadsgenoten die in eigen stad willen kamperen. De aanbouw van het nieuwe Spoorpark is in volle gang en daarom wordt De Buurtcamping dit jaar gehouden op het voormalig sportcomplex van voetbalvereniging NOAD aan de Melis Stokestraat.

De Buurtcamping

Drie dagen lang zijn de groene voetbalvelden een gemoedelijke camping, waar stadsgenoten elkaar beter leren kennen. Van rasechte Tilburgers tot studenten, van muurbloempjes tot druktemakers en van peuters tot senioren. Op De Buurtcamping ben je de hele dag heerlijk samen buiten en is iedereen gelijk. Het motto van De Buurtcamping luidt dan ook “Met een pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit”. In 2013 startte ‘De Buurtcamping’ in Amsterdam. Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend initiatief door heel Nederland. In 2018 worden er zo’n 20 Buurtcampings in 15 verschillende steden georganiseerd. De Tilburgse variant is de grootste. Vorig jaar kampeerden ruim 350 Tilburgers in eigen stad, dit jaar verwacht De Buurtcamping Tilburg 500 gasten te verwelkomen.

Spelletjes, kampvuur en bingo

Op De Buurtcamping is van alles te doen voor jong en oud, zoals creatieve workshops, natuuractiviteiten en oud hollandse spelen. Kinderen kunnen speelgoed lenen bij Tante Leen of meedoen aan één van de meer dan 100 gezelschapspellen van De Spelcarrousel.
Speciaal voor De Buurtcamping heeft de Spelcarrousel een ‘Escape Tent’ gemaakt waar jong en oud codes moeten kraken om te ontsnappen. In de ochtend wordt de dag rustig opgestart met een ontbijtje, yoga of pilates. De diehards gaan natuurlijk voor de bootcamp. Alle activiteiten op De Buurtcamping zijn gratis. Niets is echter verplicht, rustig een kopje koffie drinken in de dug-out, een gezellig praatje maken met de buurman of genieten van het kampvuur kan natuurlijk ook.

Meer info

Op de Buurtcamping kan samen worden gedineerd en gebarbecued met gevarieerde gerechten uit internationale keukens, maar zelf koken mag ook. Op zondag eindigt De Buurtcamping traditioneel met de bingo waarvoor diverse Tilburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen. Kom ook naar De Buurtcamping Campingtickets zijn verkrijgbaar via de website van De Buurtcamping. Volwassenen betalen 20 euro voor het hele weekend en kinderen tot 12 jaar kamperen voor 10 euro. Deelnemers aan de meedoenregeling kunnen contact opnemen met de organisatie voor tickets met korting. Bekijk voor meer informatie en voor tickets de website, of op Facebook.