Tilburgers verblijven weekend lang in Spoorpark tijdens De Buurtcamping

Buurtcamping

In het weekend van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni kunnen bewoners van Tilburg hun tentje in het Spoorpark opzetten en genieten van een korte vakantie in eigen stad. Voor de vierde keer organiseert Stadscamping Tilburg ‘De Buurtcamping’, een camping exclusief voor Tilburgers. Het is het eerste evenement in het pas geopende Spoorpark.

Waar reguliere parkbezoekers het park vóór sluitingstijd moeten verlaten, mogen kampeerders op De Buurtcamping in het park blijven. Zij kunnen daardoor optimaal genieten van de nieuwe parkbeleving.

Tijdens dit weekend is het Spoorpark de plek waar Tilburgers uit alle wijken elkaar kunnen ontmoeten. Van de Reeshof tot Broekhoven en van De Blaak tot Tilburg Noord, iedereen is welkom op camping waar traditioneel de ontmoeting centraal staat.

Kampvuur, optredens en de traditionele bingo

Ook dit jaar heeft de organisatie weer een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Van creatieve workshops tot natuuractiviteiten en van ouderwets spelletjes spelen tot muzikale optredens bij het kampvuur. Kinderen kunnen buitenspeelgoed lenen bij Tante Leen, meedoen aan één van de meer dan 100 gezelschapsspellen of zich laten uitdagen in een ‘Escape Tent’.

Alle activiteiten op De Buurtcamping zijn gratis. Er is avondeten te verkrijgen of gasten kunnen zelf hun maaltijd bereiden. Op zaterdagavond wordt er gezamenlijk gebarbecued en eindigt de avond aan het kampvuur met een akoestisch optreden. Op zondag wordt het weekend traditioneel afgesloten met de bingo waarvoor diverse Tilburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen.

Kijk voor meer info en tickets op stadscampingtilburg.nl/buurtcamping.

Over De Buurtcamping

In 2013 startte ‘De Buurtcamping’ in Amsterdam. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend initiatief door heel Nederland. In 2019 worden er zo’n 40 Buurtcampings in veel verschillende steden georganiseerd. De Tilburgse variant is de grootste Buurtcamping. Vorig jaar kampeerden ruim 350 Tilburgers in eigen stad, dit jaar verwacht de organisatie 450 gasten te verwelkomen.

Tickets

Campingtickets zijn verkrijgbaar via de website van De Buurtcamping. Volwassenen betalen 20 euro voor het hele weekend en kinderen tot 12 jaar kamperen voor 10 euro. Ook via de meedoenregeling van de gemeente Tilburg zijn tickets te bestellen.