Tilburgers winnen prijs bij finale Kunstbende

Kunstbende

TivoliVredenburg in Utrecht was zaterdag het decor voor de Kunstbende Finale 2016. Ruim 200 jongeren streden om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Tilburg viel in twee categorieën in de prijzen. 

Kunstbende 2016

Tosca Sommerdijk (15 jaar) uit Tilburg  won de eerste prijs in de categorie Theater. De jury prees de manier waarop ze een kwetsbaar onderwerp bespreekbaar maakte zonder in clichés te vervallen. De eerste prijs Expo was voor Cecile Hüpner (17 jaar) uit Oosterhout. Ze nam de kijker op een prachtige manier mee in haar droomwereld. Haar totaalconcept maakte dat de jury nieuwsgierig is naar meer van haar domen.

Jasmijn Vugts (13 jaar) uit Tilburg won de derde prijs in de categorie Fashion met haar indrukwekkende collectie gemaakt van binnenbanden van een fiets. Selma Oueddan (14 jaar) uit Breda maakte indruk op de jury door haar sterke performance en won de derde prijs in de categorie Taal.

Groot publiek

De winnaars gaan naar huis met de felbegeerde Spotlight en tassen vol met stimuleringsprijzen. Alle eerste prijs-winnaars van Kunstbende 2016 mogen hun werk aan een groot publiek laten zien. Het gaat om een gig tijdens Mysteryland 2017, een optreden tijdens CaDance Festival 2017, exposeren in het Stedelijk Museum Amsterdam, een modeshow tijdens offschedule-programma van Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam 2017, een vertoning tijdens International Film Festival Rotterdam 2017, een optreden op Indian Summer Festival 2017, een voordracht tijdens Wintertuinfestival 2015 en een optreden op Oerol 2016.