Tilburgs bedrijf artlogic aanwezig op ’s werelds grootste evenementen

Dagelijks rijden ze met ploegen stad en land af om de gaafste evenementen op te bouwen, af te breken en te ondersteunen waar nodig. De Tilburgse vestiging van artlogic zet Tilburg in héél Nederland en Europa op de kaart.  ‘’Wij hebben in ieder geval wel een Nederlandse ploeg op het Europees Kampioenschap voetbal aanstaande zomer in Frankrijk,’’ vertelt Steve de Caluwe, eigenaar van artlogic Nederland.

Vijf jaar geleden richtte Steve een vestiging van artlogic op in Tilburg. ‘’artlogic is een organisatie met een netwerk die in heel Europa en met name in Duitsland is gevestigd en al sinds 1998 opereert.’’ Inmiddels heeft Steve zijn bedrijf uitgebreid met een vestiging in Amsterdam en zijn er ook plannen voor een vestiging in Utrecht.

artlogic levert evenementenmedewerkers aan de grootste evenementen van Europa. ‘’Van stagehands tot geluids-en videotechnici en van hostessen tot decorbouwers, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken.’’Waarom ’s werelds grootste evenementenorganisatoren onder andere bij Steve aanklopen? ”Ik zit als sinds 1998 in de evenementenbranche en wij hebben onze zaken gewoon goed op orde.”

artlogic werkt namelijk met een zeer professioneel backoffice systeem en gedisciplineerde planningsmedewerkers . ‘’Dat is het voordeel van het werken in een internationale netwerkorganisatie. Ons systeem maakt alles gemakkelijker en inzichtelijk voor ons en onze opdrachtgevers.’’

Tilburg heeft een grote alternatieve scène

Ondanks dat Steve woonachtig is in Breda koos hij ervoor om zijn bedrijf in Tilburg te vestigen. ‘’Tilburg is een creatieve stad en heeft een grote alternatieve scene. Dat is in onze business interessant.’’

Buiten de internationaal grote opdrachten is artlogic ook op lokale evenementen te vinden. Zo waren ze aanwezig op Decibel Outdoor, Best Kept Secret, Dancetour en Festival Mundial.

Grote opdrachtgevers

Inderdaad, er zijn Tilburgers aanwezig op het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk komende zomer. ‘’Dat zijn de opdrachten waar je het voor doet, hopelijk mogen we ook nog eens ergens een gedeelte van de Olympische Spelen doen.’’

Ook werkt artlogic voor veel evenementen van Cirque du Soleil in West-Europa. ‘’Dat zijn ook meteen de populairdere evenementen van onze medewerkers. Hoe groter of complexer de productie, hoe interessanter voor ons personeel om daar aan de slag te gaan.”

Het festivalseizoen is weer geopend en dat zorgt ervoor dat de mannen van artlogic het weer extreem druk krijgen. ‘’De aanvragen stromen weer binnen. De eerste grotere festivals beginnen hun aanvragen alweer uit te zetten.” Een aantal opdrachtgevers van voorgaande jaren: Tomorrowland, Lowlands en vele anderen.

Evenementenbranche professioneler

De evenementenbranche wordt steeds professioneler en nauwkeuriger. ‘’Vaak moeten we maanden voorafgaand aan een evenement als een precieze namenlijst van onze medewerkers doorsturen.’’ Dat heeft onder andere te maken met terrorisme en hieruit voortkomende verhoogde veiligheidseisen. ‘’Strakkere schema’s, draaiboeken en planningen. De evenementenbranche is de afgelopen jaren heel erg geprofessionaliseerd en dynamischer geworden.’’

Werken bij artlogic

Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om te werken op de grootste evenementen en met je werk stad en land af te reizen? artlogic is zo goed als altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Check de vacature!